Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Θαλασσινό ριζότο


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo marilu marilu
Με πολλή αγάπη από τη Σικελία!
Ετικέτες:ρύζι, μύδια, γαρίδες Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κουταλιές μαιντανός ψιλοκομμένος
700 gr μύδια
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/3 του φλιτζανιού του τσαγιού λάδι
αλάτι
500 gr γαρίδες
300 gr ρύζι arborio
3 κουταλιές κονιάκ
1/4 κουταλάκι σαφράν
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Βράστε τα μύδια για 8 λεπτά σε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό με 2 κουταλιές λάδι και μια σκελίδα σκόρδο σε δυνατή φωτιά.
Περάστε το ζουμί από στραγγιστήρι και κρατήστε το.
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το μισό λάδι και σωτάρετε τις γαρίδες για 2 λεπτά.
Περιχύστε τις με το κονιάκ και αφήστε τις στη φωτιά μέχρι να εξατμιστεί.
Μετά αφήστε τις στην άκρη.
Το υπόλοιπο λάδι το ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Ρίξτε και το ρύζι και σωτάρετε για άλλα 2 λεπτά.
Ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα το ζουμί που κρατήσατε , το σαφράν και 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Ανακατέψτε με πολλή προσοχή τις γαρίδες και τα μύδια στο ρύζι, και συνεχίστε το βράσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Το ρύζι αυτό πρέπει να είναι μαλακό εξωτερικά και σκληρό στο εσωτερικό του.
Βάλτε το ριζότο σε μια πιατέλα και πασπαλίστε το με τον μαϊντανό.

Buon apettito!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.