Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Η τέλεια και εύκολη γαλατόπιτα της Αργυρώς


10
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo linmak88 linmak88
Τι να πω γι'αυτη την γαλατοπιτα...?
Δεν εχω ξαναφαει τοσο νοστιμη, τοσο αφρατη,γινεται γρηγορα και ευκολα,και το κοστος της μηδαμινο.
Φτιαξτε την, την εβδομαδα της Τυρινης,και θα γινει
η αγαπημενη ολων!!!

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 λίτρα φρέσκο γάλα
2 1/2 φλ. τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
 φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
4 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο 

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
3 κ.σ. ζάχαρη
1/2 κ.γλ. κανέλα
Βάζουμε το γάλα να βράσει σε μια κατσαρολα  με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι 
ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα ρίχνουμε μέσα όσο αυτό είναι ακόμη ζεστό, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα.
Σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. αδειάζουμε το μείγμα (αφού έχουμε αφαιρέσει τη φλούδα)  και ψήνουμε στους 170oC, σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις, για 45΄, μέχρι να ροδίσει. 
Κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβαδωτά και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.

Σχόλια

User Photo roxy roxy
2013-03-14 00:10:01
Προσοχή το μείγμα δεν χωράει στο 30άρι ταψί!!!!Θέλει 34 εκ. (Γκρρρ!)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.