Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Η σανγκρία της νίκης


18
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo apapsa apapsa
Κατ' αρχάς, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα για να πάμε παρακάτω.

Πρώτον: αυτή τη στιγμή που γράφω, έχω δοκιμάσει την σαγκρία *αρκετά*  για να πετύχω τον τέλειο συνδυασμό. Δεύτερον: θα παρατηρήσατε ότι γράφω "σαγκρία" και όχι "σαγκριά". Είναι επειδή *λέγεται* σαγκρία και σε καμία περίπτωση δε λέγεται "σαγκριά". Χρόνια τώρα προσπαθώ να καταλάβω γιατί οι Έλληνες τη λένε "σαγκριά" και δεν τα έχω καταφέρει. "Σαγκρία", λοιπόν, που βγαίνει από το sangre, δηλαδή το αίμα. Αίιιιιιιμα.... (πείτε το σαν τον Καρπάθουλα των Δρακουλίων και έτσι θα το θυμάστε για πάντα). Τρίτον και τελευταίον, ναι μεν υποστηρίζω την Ισπανία, αλλά και η Ολλανδία να κερδίσει δε με χαλάει καθόλου. Τις αγαπώ  εξίσου. Άρα, η σαγκρία της νίκης μπορεί να γίνει ωραιότατα σαγκρία της παρηγοριάς. Άντε και άσπρο πάτο!
Ετικέτες:μουντιάλ, μπάλα, que viva España!, άιντε εβίβα, φρούτα, ολέ ο ταύρος, sangria Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ποτά - Ροφήματα / Κοκτέιλ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500ml κόκκινο ξηρό κρασί

200ml λεμονάδα με ανθρακικό

100ml χυμός πορτοκάλι

150ml σόδα

2 σφηνάκια limoncello

2 κουταλιές ζάχαρη

1 μήλο

1 αχλάδι

κανέλα

λεμόνι και ξυλάκια κανέλας για τη γαρνιτούρα
Ρίχνουμε το κρασί σε μια κανάτα. Προσθέτουμε την λεμονάδα, την σόδα, το limoncello και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε λίγο νερό και την βάζουμε για ένα λεπτό στα μικροκύματα για να διαλυθεί. Την προσθέτουμε στο κρασί και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το κρασί στο ψυγείο για μια ώρα για να κρυώσει καλά και να αναμιχθούν οι γεύσεις. Αν θέλουμε το αφήνουμε και περισσότερη ώρα, δεν παθαίνει τίποτα.

Λίγο πριν το σερβίρουμε, κόβουμε σε κυβάκια το μήλο και το αχλάδι και τα πασπαλίζουμε με κανέλα (θυμόμαστε πάντα ότι η πολλή κανέλα πικρίζει).

Σεβρίρουμε και γαρνίρουμε με κομμάτια λεμόνι και ξυλάκια κανέλας. Αν θέλουμε προσθέτουμε πάγο, αλλά με ρέγουλα γιατί θα αραιώσει η σαγκρία.

Άντε και με τη νίκη!

Σχόλια

User Photo Dorah Dorah
2010-07-11 20:48:39
Οι ¨ετικέτες¨ είναι φοβερές..!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-07-11 20:07:36
Λέγεται οτι τα φρούτα στη σαγκρία μαζέυουν το αλκοόλ. Εγώ τα έφαγα μόλις! ΧΙΚ!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.