Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Η σάλτσα του Γιώργου


4
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo neraida neraida
μια νοστιμη σαλτσουλα
Ετικέτες:σαλτσα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3 κιλά ώριμες ντομάτες
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πιπεριές κομμένες σε κυβάκια(διάφορα χρώματα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ξερή ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες στο κάτω μέρος και τις βυθίζουμε σε ένα μπόλ με βραστό νερό για λιγότερο απο 1 λεπτό.Στη συνέχεια τις βγάζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε κάθετα στα δύο και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια και το χυμό τους.Ψιλοκόβουμε τη σάρκα τους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις σκελίδες σκόρδου μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 50-60 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.Λίγο πριν αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε στη σάλτσα τη ρίγανη.

Η σάλτσα πρέπει να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα για να γίνει η γεύση της πιο μεστή.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.