Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Η Πάστα Φλώρα της Γιαγιά μας Σταυρούλας


3
0


Μερίδες: 15
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Indy Indy
Ένα υπέροχο και σχετικά εύκολο γλυκό με μαρμελάδα που συνοδεύει τέλεια καφέ ή τσάι!

Ένα γλυκό που θυμάμαι από μικρός να φτιάχνει και να κερνάει όλα τα εγγόνια τις Κυριακές η Γιαγιά μας η Σταυρούλα!

Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη ( για όλες τις χρήσεις)
  • 1 βιτάμ (εγώ έβαλα Lurpak)
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 2,5 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 2,5 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 0,5 κουτ.γλυκού μαγειρική σόδα
  • Ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 1/3 κιλό μαρμελάδα (εγώ έβαλα βερύκοκο)
  • 1 βανίλια σκόνη

Κοσκινίζω μαζί το αλεύρι με την σόδα και το μπέικιν, τα βάζω στην άκρη.

 

Χτυπώ το βούτυρο και το λάδι με το ένα ποτήρι ζάχαρη σε ένα μπώλ,

σε άλλο μπώλ χτυπάω τα αυγά με το δεύτερο ποτήρι ζάχαρη, την βανίλια, το ξύσμα και το κονιάκ.

Ανακατεύω τα δύο μίγματα μαζί και προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά –σιγά.

Θέλουμε η ζύμη να είναι κανονική προς μαλακή αλλά να μην κολλάει στα χέρια (να μπορεί να πλάθεται ωραία)

 

Κρατάω μία μεγαλούτσικη μπάλα για τα μπαστουνάκια και το υπόλοιπο το στρώνω στο ταψί. Στρώνω καλά και το πιέζω με τα δάχτυλα να πάει παντού και στα πλάγια να ανέβει.

 

Ρίχνω πάνω από τη ζύμη την μαρμελάδα, την απλώνω παντού και μετά φτιάχνω μπαστουνάκια και τα στρώνω κάθετα και οριζόντια για να γίνουν τετραγωνάκια.

Αλείφω τα  μπαστουνάκια με λίγο γάλα για να πάρουν χρώμα και ψήνω στο πάνω κάτω για 1 ώρα περίπου στους 180-200 βαθμούς.

Να ψηθεί και να πάρει χρωματάκι λαχταριστό. Καλύτερα να περιμένεις λίγο να κρυώσει πριν την κόψεις κομμάτια, για να σφίξει, άσε που θα καείς από την μαρμέλαδα.. άουτς (..χιχι)

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.