Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ηπειρώτικη Κοτόπιτα


6
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 50 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo persa persa
.
Ετικέτες:κοτόπουλο, πίτα, παραδοσιακό, αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4-6 χοντρά χωριάτικα φύλλα(έτοιμα ή σπιτικά)
1 μικρό κοτόπουλο, περίπου 1 κιλό
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. φέτα κομματιασμένη
2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
50 γρ. ρύζι (καρολίνα)
4 αυγά
αλάτι, πιπέρι(φρεσκοτριμμένο)
Βράζετε το κοτόπουλο για 1 ώρα σε νερό που έχει λίγο λάδι και αλατοπίπερο. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να κρυωσουν.
Στραγγίζετε το ζουμί από το κοτόπουλο και κρατάτε 2,1/2-3 φλιτζάνια.Αφαιρείτε τα κόκκαλα και τις πέτσες και κομματιάζετε το ψαχνό.
Ανακατέυετε τα κρεμμύδια με το κοτόπουλο, το ρύζι και τη φέτα. Χτυπάτε τα αυγά και το ζουμί και τα ρίχνετε στο προηγούμενο μίγμα.
Στρώνετε 2(ή 3) φύλλα, τα λαδώνετε και τα αφήνετε να τα αφήνετε να προεξέχουν. Ρίχνετε το μείγμα της γέμισης και βάζετε πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, γυρίζοντας τα περισσεύματα για έναν κόθρο.
Ψήνετε στους 200 βαθμούς, για 1 (μια) ώρα.

Σχόλια

User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-09-04 00:11:37
Χμμ.. δεν μ'αρέσει ο τραχανάς.... :-(
User Photo persa persa
2009-09-03 07:10:25
mei-ko θα γίνει πολύ "στεγνή", αν δεν μπουν αυτα τα δύο. Μια εναλλακτική λύση, ίσως σου αρεσει, να βάλεις τραχανά(γλυκό), που τον εβρασες με γάλα ή στο ζουμί.
User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-09-03 06:10:35
Αν δεν βάλω το ρύζι κ συνεπώς το ζουμί, πώς θα γίνει? Θα την προτιμούσα χωρίς αυτά...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.