Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζωμός Κρέατος


1
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 90 '
User Photo vch vch

Ο ζωμός μπορεί να φυλαχθεί για 4 ημέρες στο ψυγείο είτε 1 μήνα στην κατάψυξη.


Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ριζότο, σε σως για συνταγές με κρέας, σε μακαρονάδες, σούπες ακόμα και για κρέμα μπεσαμέλ κτλ.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 185 γρ κρέατος (είτε απομεινάριο από προηγούμενο φαγητό είτε φρέσκο)
  • 2 -3 κόκαλα
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κορμό σέλινο κομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη στα 4
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1.2 λίτρα νερό
  • 3 -5 κόκκους από μπαχάρι
  • 1 φύλο δάφνη
  • 1 κ/κι ετραγκόν
  • 1 κανέλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα βαθιά και τα αφήνουμε να ψηθούν σε δυνατή φωτιά.

Αφού κοχλάσει, το κλείνουμε και τα αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή πια φωτιά για 1 ½ ώρα.

 

Αφού ψηθεί, το αποκρίνουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το σουρώνουμε και το μεταφέρουμε σε σουπιέρα.

 

Αφού κρυώσει αφαιρούμε και πετάμε το λίπος που θα έχει ήδη μαζευτεί ψηλά.

Κρατάμε το ζωμό μέχρι και 4 ημέρες ή στην κατάψυξη για μέχρι 1 μήνα.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.