Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζωμός από ψάρια:


0
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vch vch

Ο ζωμός μπορεί να φτιαχτεί με ότι ψάρια βρίσκουμε. Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία και με έντονες γεύσεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ριζότο, στις σούπες, σε μακαρονάδες, ως βασικό συστατικό για σως, για ζύμες κτλ

 

Μπορεί να κρατηθεί στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες ή και 1 μήνα στην κατάψυξη.

 

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Θαλασσινά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (0 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 6 – 7 κεφάλια από διάφορα ψάρια (από σαρδέλες, φαγκρί, σκορπιό μέχρι και δράκαινα) ψημένα ή ωμά
  • 200 γρ ανακατεμένα κόκαλα και δέρμα από ψημένα ψάρια
  • 1 μεσαίου μεγέθους πράσο κομμένο στα τέσσερα
  • 5 ματσάκια μαϊντανό
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1.2 λίτρα κρύο νερό
  • 1 κ/κι Τάραγκον
  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα.
  • Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα και μετά το αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Όταν κρυώσει περνάμε το ζωμό από σουρωτήρι (και ίσως και από τουλπάνι) να μαζέψουμε τα κόκαλα και τα κεφάλια

 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.