Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζωμός από Λαχανικά


2
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 70 '
User Photo vch vch

Ο ζωμός μπορεί να φυλαχθεί για 2 – 3 μέρες στο ψυγείο.

Χρησιμοποιείται αντί για κύβους που περιέχουν πολλά τοξικά προϊόντα.

Μπορεί κανείς να κάνει κυβάκια ή ακόμα και ποτηράκια και να τα παγώσει στην κατάψυξη ούτως ώστε να διατηρηθούν περισσότερο στο ψυγείο.

Βεβαίως μπορεί να γίνει και σούπα.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 λίτρα νερού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 - 3 καρότα
  • 1 σέλινο
  • 1 πράσο
  • 1 μικρή πατάτα
  • Λίγο σπανάκι
  • 1 κολοκύθι
  • 1 φινόκιο
  • 3- 4 ντομάτες ώριμες
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Λίγο μαϊντανό
  • Μαντζουράνα
  • Θυμάρι
  • Βασιλικό
  • Αλάτι χοντρό
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά.
  • Τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
  • Τα βάζουμε όλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Ρίχνουμε το νερό και τα μυρωδικά και το αλάτι.
  • Τα βράζουμε για 1 ώρα.
  • Το φιλτράρουμε και κρατάμε το ζωμό για 2 – 3 μέρες στο ψυγείο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.