Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζύμη (για τις αλμυρές δημιουργίες σας)


22
0


Μερίδες: Ανάλογα
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mariana mariana
Μια πανεύκολη νοστιμότατη ζύμη, πάντα πετυχημένη στην παρασκευή της. Δοκιμάστε να φτιάξετε, τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια ή ότι άλλο προτιμάτε για την γέμισή της και απολαύστε το αποτέλεσμα! Τραγανό και γευστικότατο!!
Ετικέτες:Ζύμη, τυροπιτάκια, πιτσα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Ζύμη πίτσας
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (22 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι νερού χλιαρό γάλα
  • 2 φακελάκια μαγιά ξηρή
  • 1 αυγό
  • λίγο ξύδι
  • 1/2 κουτ.γλυκού αλάτι
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο σηκώσει για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει
  • Χλιαρύνετε το γάλα και διαλύστε την μαγιά
  • Ρίξτε σε λεκανάκι το λάδι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να δείτε ότι η ζύμη γίνεται εύπλαστη και αφράτη
  • Αφήστε να φουσκώσει σκεπασμένη για καμμιά ωρίτσα

- Δώστε της ό,τι σχήμα θέλετε και τυλίξτε μέσα της ό,τι σας αρέσει!! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η δημιουργία σας.

- Γίνεται άνετα και βάση για πίτσα!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2011-01-17 18:55:55
Μαρία μου το σπορέλαιο και το αραβοσιτέλαιο είναι από τα πιο "ελαφριά" λάδια που δεν αφήνουν μυρωδιά λαδιού και είναι πιο light στις συνταγές. Αν θέλεις δοκίμασε όμως και με την δική σου αναλογία (βουτύρου-ελαιολάδου αν κατάλαβα καλά) και πες μου το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα γίνει εξίσου καλό! Περιμένω νέα σου!! Καλή επιτυχία!
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-16 15:35:28
Μριαννα μου ωραια συνταγη απλα ηθελα να σε ρωτησω, εαν μπορω να χρησιμοποιησω βουτυρο αντι για λαδι η μισο βουτυρο λιωμενο και μισο λαδι. Επισης εγω δεν χρησιμ.ποτε σπορελαιο ποια ειναι η γνωμη σου. Μαρια
User Photo mariana mariana
2010-06-03 19:49:29
theremina, αυτό θα το δεις ζυμώνοντας. Πάντως σίγουρα πάνω από 1/2 κιλό και μέχρι 1 περίπου. Προσθέτεις σταδιακά μέχρι η ζύμη να σε ικανοποιεί στην υφή της και να μη σου κολλάει. Καλή επιτυχία
User Photo theremina theremina
2010-06-03 15:07:21
"Αλεύρι...όσο σηκώσει..." Μία εκτίμιση για πόσο περίπου??? μισό κιλό, ένα κιλό... να ξέρουμε τουλάχιστον πόση ζύμη θα έχουμε φτιάξει, μην μας περισσέψει και πάει χαμένη...
User Photo mariana mariana
2010-05-26 16:17:40
Aς πούμε ένα κουταλάκι του γλυκού περίπου. Εγώ ρίχνω με το μπουκάλι μια μικρή ποσότητα, αλλά μάλλον σε τέτοια ποσότητα αντιστοιχεί περίπου
User Photo rose rose
2010-05-25 12:44:46
marianaki θα μπορουσες να μου διευκρινησεις την ποσοτητα του ξυδιου γιατι εγω ειμαι η του υψους η του βαθους!!!!!!!!!!!!!!!!!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-05-24 21:14:57
Κάτι παρόμοιο δοκίμασα προχτές σε σπιτι στη Θεσσαλονικη και ξέχασα να ζητήσω τη συνταγή! Θα τη δοκιμάσω σύντομα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.