Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζύμη για κρέπες γλυκές ή αλμυρές


6
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Λατρεύω τις κρέπες και ιδιαίτερα τις γλυκές.Έψαξα λοιπόν και βρήκα μια συνταγή για τη ζύμη και από κει και πέρα εσείς αυτοσχεδιάζετε.
Ετικέτες:γλυκο και αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3 αβγά
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουτάλι ζάχαρη
  • 4 κουταλιες λάδι
  • 2 ποτήρια αλέυρι
  • 2 βανίλιες(για γλυκές)
  • Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά, το γάλα, το αλάτι και την ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το γάλα και κατόπιν το αλεύρι μέχρι να γίνει ένας χυλός ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο να κάψει.
  • Με ένα φλιτζάνι ή κουτάλα βάζουμε μια μικρή ποσότητα στο τηγάνι.
  • Το πιάνουμε από το χερούλι και αρχίζουμε να το περιστρέφουμε κυκλικά για να απλωθεί ο χυλός.
  • Μόλις ψηθεί από κάτω η κρέπα, την γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  • Την βγάζουμε και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουμε.
  • Μπορούμε να τις γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.

Εγώ τις γεμίζω με μερέντα και τριμμένο μπισκότο.Βόμβα θερμίδων αλλά ειλικρινά δε μπορώ να αντισταθώ...

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.