Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζυμαρικά Caprese


2
0


Μερίδες: 6 με 8
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo theremina theremina

Καλοκαιρινό πιάτο που συνδυάζει φρέσκιες ντομάτες με ζυμαρικά.  'Ευκολη και δροσερή συνταγή για τις πολύ ζεστές μέρες. 
Εάν είσαστε λιγότερα από 6 άτομα κάντε την μισή συνταγή, επειδή η 'σάλτσα' είναι χωρίς μαγείρεμα και δεν κρατά την φρεσκάδα της εάν περισσέψει.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο (500 γραμμάρια) ζυμαρικά της αρεσκείας σας

5 κουταλιές ελαιόλαδο, τουλάχιστον

χυμό από ένα λεμόνι

1 με 2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας

700 με 900 γραμμάρια ντομάτες (μπορείτε να βάλετε και ντοματίνια εάν έχετε)

400 γραμμάρια φρέσκο τυρί μοτζαρέλλα σε μπάλες
(Γίνεται και με μοτζαρέλα σε μπλοκ, αλλά να αγοράστε την ιταλική μοτζαρέλα σε μπλοκ, όχι την δανέζικη.)

ένα ματσάκι ιταλικό (πλατύφυλλο) βασιλικό

αλάτι, πιπέρι
1. Βράζουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία μεγάλη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά.  'Οταν γίνουν al dente απλά τα σουρώνουμε. (Δεν τα ξεπλένουμε!)

2. 'Οση ώρα βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

3. Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλους κύβους, και εάν είναι ντοματίνια, τα μισά τα κόβουμε στην μέση και τα υπόλοιπα σε τέταρτα.  Τις αλατίζουμε και πιπερόνουμε ελαφρά.

4. Κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες και μετά σε κύβους.

5. Ξεχωρίζουμε τα φύλλα βασιλικού από τα κοτσάνια, και κόβουμε τα φύλλα σε κομμάτια με το χέρι.
(Η χοντροκόβουμε τον βασιλικό με μαχαίρι, αλλά το κάνουμε την τελευταία στιγμή, για να μην προλάβουν να μαυρίσουν τα φύλλα από την επαφή με το μέταλλο).

6. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια, φτιάχνουμε την 'σάλτσα'. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος, λείωνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι και τα ανακατεύουμε. Αμέσως ρίχνουμε μέσα στο μπολ τις ντομάτες (μαζί με τους χυμούς) και την μοτζαρέλα και ανακατεύουμε πάλι. Αλατίζουμε πάλι εάν το χρειάζεται.
(Το σκόρδο πικρίζει εάν το κόψουμε και δεν το μαγειρέψουμε αμέσως, γιαυτό το αφήνουμε μέχρι την τελευταία στιγμή.)

7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά, ρίχνοντας και τα φύλλα βασιλικού στο μείγμα. 

8. Μετά ρίχνουμε το ελαιόλαδο λίγο λίγο και ανακατεύουμε.  Δοκιμάζουμε και βλέπουμε εάν θέλει περισσότερο λάδι.  Δεν θέλουμε να πέσει πολύ λάδι για να μην βαρύνει η φρέσκια γεύση της ντομάτας. Ρίχνουμε λίγο χυμό λεμόνι ακόμα εάν χρειάζεται.  (Καμιά φορά εάν δεν είναι πολύ ώριμες οι ντομάτες, βάζω και 1/2 κουταλάκι ζάχαρη για να ενισχύσω την γεύση.)

9. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε 5 λεπτά για να δέσουν οι γεύσεις, και μετά σερβίρουμε. 

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.