Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζυμαρικά στο φούρνο με περισσεύματα απο ψημένο κρέας ή κιμά


5
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo lianna lianna
Μας περισσεύει κρέας απο ενα τραπέζι ή το γεύμα της προηγούμενης μέρας;Μην φάτε πάλι το ίδιο φτιάξτε κάτι διαφορετικό και πιστέψτε με δεν θα καταλάβει κανείς οτι είναι απο περισσεύματα...
Ετικέτες:μακαρόνια, κρέας, κιμάς, τυριά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500gr απο ενα κοφτό ζυμαρικό(πέννες, αχιβαδακι ,φιογκάκια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 6 φλιτζάνια φρέσκο γάλα
  • 1 1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 300γρ ανθότυρο ή τυρί κρεμα
  • 1/3 φλυτζανιού αλέυρι
  • λίγη πάπρικα
  • 1/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια ψημμένο κρέας(μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο, γαλοπούλα,κιμα-κοκκινιστά η ψητά)
  1. Για αρχή βράζουμε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά περιπου οχι να ψηθούν
  2. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε αν θέλουμε την πάπρικα ,το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί για 3-4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει μέχρι να γίνει πικτή.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ανθότυρο θριματισμένο και τα κομμάτια απο το κρέας ή τον κιμά.
  5. Ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά ανακατεύουμε καλα και τα αδειάζουμε σε πιρέξ, τα πασπαλίζουμε με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά (να ροδίσει).

Αν το περίσευμα του κρέατος είναι λιγότερο, ή οι μερίδες που θέλουμε να βγάλουμε λιγότερες, κάνουμε τη μισή δοσολογία.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-05 14:26:00
Πολύ καλή πρόταση Lianna! Είμαι της άποψης να μην πετάμε τίποτα και αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ότι μας έχει περισσέψει από κρέας.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.