Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζυμαρικά με Πιπεριές Φλωρίνης και Βασιλικό


3
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo theremina theremina
Η αρχική συνταγή έγραφε κόκκινες πιπεριές. Κάποια στιγμή δοκίμασα τις πιπεριές Φλωρίνης και νομίζω πως είναι εξίσου καλές, αν όχι καλύτερες.  Η "κανονικές" ήθελαν ξεφλούδισμα πριν το μαγείρεμα, κάτι που στην πράξη είναι χρονοβόρο και δύσκολο - χρειάζεται ειδικό εργαλείο και αρκετή προσοχή να μήν φύγει πολύ από την σάρκα τις πιπεριάς μαζί με την φλούδα. Η φλούδα τις πιπεριάς Φλωρίνης είναι πιό λεπτή και δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί, οπότε απλουστεύεται η διαδικασία.
Μην σας τρομάξει η ποσότητα του σκόρδου! Το χρησιμοποιούμε μόνο για να αρωματίσει το ελαιόλαδο, μετά αφαιρείται.
Ο κουκουναρόσπορος είναι προαιρετικός, τον έχω προσθέσει για να δώσει μιά μεσανατολίτικη νότα στην Ιταλική συνταγή.
Ετικέτες: Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500 γραμμάρια φρέσκιες πιπεριές Φλωρίνης

60 γραμμάρια κουκουναρόσπορο

3 κουταλιές ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

2/3 κούπας φρεσκοτριμμένη παρμεσάνα

15 φύλλα φρέσκος πλατύφυλλος βασιλικός

400 γραμμάρια ζυμαρικά

νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών

αλάτι

μαύρο πιπέρι
1. Βράζουμε το νερό για τα ζυμαρικά.  Την ώρα που ζεσταίνεται το νερό, ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.

2. Πλένουμε, στεγνώνουμε, και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες ή τετράγωνα κομμάτια.  Κόβουμε το σκόρδο σε φέτες.

3. Βάζουμε ένα τηγάνι στην φωτιά, και ρίχνουμε το κουκουναρόσπορο (χωρίς λάδι!).  Ανακατεύουμε για να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα τα κουκουνάρια από όλες τις μεριές, και γρήγορα τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολάκι.

4. Αφού κρυώσει λιγάκι το τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο.  Σε σιγανή φωτιά, τηγανίζουμε το σκόρδο, και μετά με τρύπια κουτάλα, αφαιρόυμε το σκόρδο και το πετάμε. 

5. Σε αυτό το σημείο, θα έχει βράσει το νερό. Το αλατίζουμε, και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. 

6. Στο τηγάνι με το ελαιόλαδο ρίχνουμε τις πιπεριές.  Σε μέτρια προς σιγανή φωτιά, μαγειρεύουμε τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν όση ώρα βράζουνε τα ζυμαρικά.  Στο τέλος προσθέτουμε στις πιπεριές το κουκουνάρι και το βούτυρο. 

7. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε, και τα ρίχνουμε ζεστά σε ένα μπόλ ή πιατέλα σερβιρίσματος.  Ρίχνουμε από πάνω τις πιπεριές, το τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε, και πασπαλίζουμε με το βασιλικό (το οποίο το ψιλοκόβουμε την τελευταία στιγμή, για να μήν μαυρίσει).

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.