Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζαμπονοτυρόπιτα "πλεξίδα"


9
0


Μερίδες: 8+
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Πρόκειται για μια απλή συνταγή ζαμπονοτυρόπιτας.Αυτό που της δίνει ιδιαιτερότητα είναι η όψη της!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
ζαμπόν ή γαλοπούλα (κατά το δοκούν)
τυρί γκούνα χοντροτριμμένο
γάλα για την επάλειψη
1.Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το χωρίζουμε κάθετα με μαχαίρι σε 3 ίσα μέρη.

2.Απλώνουμε με το χέρι μας το κάθε κομμάτι λίγο να πλατύνει και στρώνουμε το ζαμπόν,το οποίο έχουμε κόψει σε μακρόστενες λωρίδες.

3.Στη συνέχεια απλώνουμε και το τυρί.

4.Τυλίγουμε τη κάθε λωρίδα να γίνει ρολό αφού πρώτα έχουμε βρέξει την άκρη της ζύμης με λίγο νερό για να κολλήσει.

5.Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τα άλλα 2 κομμάτια.

6.Μεταφέρουμε προσεκτικά τις 3 λωρίδες σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και αφού ενώσουμε τις κορυφές πλέκουμε τη ζύμη σε σχήμα πλεξίδας.

7.Αλείφουμε την επιφάνεια με γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Καλή επιτυχία!


Αν θέλουμε μπορούμε να αλείψουμε το κάθε κομμάτι ζύμης με λίγη πασάτα και μετά να προσθέσουμε το ζαμπόν και το τυρί.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.