Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζαμπονοκασερόπιτα


11
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mima mima
Στο σπίτι μου την φτιάχνω και για κυρίως φαγητό μαζί με μια δροσερή σαλάτα
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Τυριά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

18 φύλλα κρούστας (για τυρόπιτα όχι το χωριάτικο)
1 ζαμπονάκι swan
1/4 κασέρι
1/4 γκούντα
1/4 ρεγκάτο
1/4 φέτα
1 κούπα γάλα
3 αυγά
πιπέρι
βιτάμ
Τρίβουμε τα τυριά. Τρίβουμε το ζαμπονάκι στον τρίφτη, στην πλευρά για το κρεμμύδι, και το ανακατεύουμε με τα τυριά. Λιώνουμε το βιτάμ (χωρίς να βράσει) και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 32 νούμερο, τον πάτο και τα πλαϊνά. Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα. Βάζουμε το πρώτο φύλλο με τρόπο που να καλύπτει και το πλαϊνό του ταψιού και να περισσεύει και 5 πόντους προς τα έξω. Το βουτυρώνουμε και βάζουμε άλλα τρία φύλλα με τον ίδιο τρόπο να καλύψουμε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού, βουτυρώνοντάς τα. Βάζουμε άλλα δύο φύλλα στον πάτο του ταψιού. Πάνω από τα έξι φύλλα ρίχνουμε το 1/3 της γέμισης, βάζουμε τρία φύλλα (σουρωτά) από πάνω βουτυρώνοντάς τα, ρίχνουμε το μισό από την υπόλοιπη γέμιση, βάζουμε άλλα τρία φύλλα (σουρωτά και βουτυρωμένα) και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση. Γυρίζουμε μέσα στο ταψί τα φύλλα που έχουμε αφήσει προς τα έξω και τα βουτυρώνουμε. Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας ανάμεσα (ίσια όχι σουρωτά), και με τον πλάστη ή ένα μαχαίρι κόβουμε όσα περισσεύουν. Βουτυρώνουμε και το πάνω φύλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε λωρίδες φαρδιές (χωρίς να φτάσει το μαχαίρι στον πάτο), να καταλάβουμε ότι χαράξαμε όλες τις στρώσεις. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα (θα περάσει μέσα από τις χαρακιές).
Ψήνουμε για 3/4 στους 200 βαθμούς να χρυσίσουν τα φύλλα.
Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα δεν είναι άσχημη.
Καλή όρεξη

(τα φύλλα που περισσεύουν από την πίτα, αυτά που κόβουμε από γύρω, εγώ τα βάζω σε ένα ταψάκι, τους ρίχνω ζάχαρη, λίγο γάλα και κανέλα και τα ψήνω. Αν τα θέλετε αλμυρά, χτυπάτε ένα φλυτζανάκι γάλα με ένα αυγό, ρίχνετε και λίγη παρμεζάνα και τα ψήνετε)

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-09-09 23:59:13
Πρέπει να γίνεται πολύ αφράτη και πεντανόστιμη! Θα φτιαχτεί στην πρώτη ευκαιρία!!
User Photo mima mima
2009-09-09 17:28:30
Χαίρομαι που ήταν κατανοητό, γιατί φοβήθηκα ότι μπορεί να μπερδέψει παρά να διευκολύνει
User Photo apapsa apapsa
2009-09-09 11:50:21
Μου αρέσει που περιέγραψες αναλυτικά τη διαδικασία με τα φύλλα. Πολλές φορές η λεπτομέρεια είναι που κάνει τη διαφορά σ' αυτά τα πράγματα και αν δεν την έχει ξαναφτιάξει κανείς τη συνταγή, δε μπορεί να ξέρει τα μικρά κολπάκια που κάνουν επιτυχημένο το φαγητο :o)

Παραλλαγή συνταγής

User Photo qslv qslv
2009-09-16 18:50:59
Αντί για φύλλα κρούστας (δεν ήξερα ότι μπορεί κανείς να κάνει πίτα μ'αυτά!) χρησιμοποιώ σφολιάτας (2). Επίσης δε βάζω καθόλου φέτα, και εκτός από ζαμπόν, βάζω λίγο σαλάμι αέρος για να γίνει πιο αλμυρή. Πάντως είναι εύκολη και νόστιμη, όπως και να γίνει. :D
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.