Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζακυνθινή φρυγανιά


8
0


Μερίδες: 15-18
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ

Πάει καιρός που θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτό το υπέροχο και δροσερό γλυκό που το βρίσκεις μόνο στη Ζάκυνθο,στα μαγαζιά και σε όλα τα σπίτια τώρα το καλοκαίρι.Αν δεν το φτιάξετε ...θα  χάσετε...!

Ετικέτες:γλυκό, δροσερό, παραδοσιακό, 6-με-σιρόπι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Κρέμα:

  • 8 κούπες γάλα
  • 5 αυγά
  • 4 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 3 βανίλιες
  • 1 κοφτή κούπα αλεύρι
  • 2/3 κούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 φάκελο σαντιγί Γκαρνί σε σκόνη
  • φρυγανιες όσες πάρει, ανάλογα με το μέγεθός τους.

 

Σιρόπι:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερού
  • φλούδα ενός λεμονιού
  • Βάζουμε στο μίξερ 4 κούπες γάλα, το αλεύρι, το άνθος αραβοσίτου, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το Γκαρνί  και τα χτυπάμε για 4 λεπτά περίπου.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και πριν πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα από το μίξερ.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κολλήσει πήζοντας.
  • Μόλις πήξει το αποσύρουμε από τη  φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
  • Ανακατεύουμε καλά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα.
  • Βράζουμε το σιρόπι για 15 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού και αφού βουτήξουμε τις φρυγανιές  μέσα τις στρώνουμε στο ταψί (το μεγάλο της κουζίνας).
  • Τις φρυγανιές ίσα που τις βουτάμε στο σιρόπι γιατί θα διαλυθούν και δε θα μπορούμε να τις πιάσουμε. Αν θέλουμε  ρίχνουμε λίγο σιρόπι από πάνω τους καθώς  είναι στρωμένες στο ταψί.
  • Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.
  • Αφήνουμε όλο το γλυκό εκτός ψυγείου μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το παγώνουμε.
  • Κόβοντας το κάθε κομμάτι για σερβίρισμα μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο μπισκότο ή καρύδι, τρούφα σοκολάτας, σιρόπι καραμέλας , φράουλας ή σοκολάτας!
  • Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε ένα ζελέ της  αρεσκείας μας και να το ρίξουμε πάνω από την κρέμα παραλείποντας όμως τις υπόλοιπες γαρνιτούρες.

Καλή επιτυχία!!!

Σχόλια

User Photo blebarbouni blebarbouni
2010-09-22 21:32:14
Θυμαμαι στη Ζακυνθο οταν ανακαλυψα το συγκεκριμενο γλυκο ξετρελαθηκα!!Δεν μπορουσα να βρω τη συνταγη ,μαλλον για να ειμαι ειλικρινης βρηκα καποιες συνταγες αλλα δεν μου εδωσαν το αποτελεσμα που ειχα δοκιμασει!!
User Photo paprika paprika
2010-08-17 22:23:09
Μου αρέσει πολύ όπως φτιάχνεις την κρέμα, είναι πιο πλούσια και γευστική, απο όσες έχω δεί σε αυτή την συνταγή!!!!!! Τέλεια!!!!!!!!
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
2010-08-17 10:35:15
Θα τη φτιάξω την Κυριακή και θα ανεβάσω φωτογραφία.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.