Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ζακυνθινά παξιμάδια με λάδι και κρασί


15
0


Μερίδες: πολλές...
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo ΝΤΙΜΗ ΝΤΙΜΗ
Στο νησί μου λατρεύουμε αυτά τα παξιμάδια.Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει μ'αυτά.Θυμάμαι τη μυρωδιά τους από τον ξυλόφουρνο της γιαγιάς μου...Τώρα μοσχοβολάει το δικό μου σπίτι..Μόλις τα βγάλω από το φούρνο θα ανεβάσω φωτογραφία!Αγαπημένα όλο το χρόνο αλλά ιδιαίτερα τη Σαρακοστή αφού είναι και νηστίσιμα!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Κλασσικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 1/2 ποτηριού κρασί λευκό ξηρό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας γλυκάνισο
αλεύρι φαρίνα όσο πάρει(περίπου 2 1/2 πακέτα)
σουσάμι για πασπάλισμα
1 ποτηράκι κρασιού σταφίδα μαύρη (προαιρετικά)
1.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν.

2.Προσθέτουμε το αλεύρι και τη σταφίδα (σε όποιον αρέσει) μέχρι να έχουμε μια ζύμη περίπου της πυκνότητας του ψωμιου.

3.Λαδώνουμε 2 λαμαρίνες και τοποθετούμε κορδόνια ζύμης.

4.Τα χαράζουμε στο μέγεθος του παξιμαδιού και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

5.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μια μια τη λαμαρίνα περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα

6.Στο τέλος τα κόβουμε ,τα <ξαπλώνουμε> στη λαμαρίνα και τα ψήνουμε για λίγο και από τις 2 πλευρές για να γίνουν τραγανά.

Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-03-03 23:28:14
Πω πω, πρέπει να γίνονται φανταστικά!
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-01 22:01:46
Πως να μη λατρεύετε ΝΤΙΜΗ μου αυτά τα παξιμάδια με τέτοια υλικά και αρώματα;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.