Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Εύκολο τσουρέκι


11
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 180 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vana vana
Το ονομάζουνε και μπουγάτσα και το δίνουν στη νονά όταν αποφασίσει ότι θα βαφτίσει το μωρό.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1300 γρ. αλεύρι κίτρινο
250 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
1 και μισό φακελάκι μαγιά
150 γρ. γάλα
4 αυγά
μισό φλ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
3 βανίλιες
κακουλέ, μαχλέπι

1 κρόκο
αμύγδαλο φιλέ
1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά, διπλώνοντας διαρκώς τη ζύμη για να ζυμωθεί καλά..
2. Τη βάζουμε σε ανοξείδωτο ταψάκι νούμερο 34 και το αφήνουμε για 2 ώρες περίπου. Θα είναι μια μπάλα στο κέντρο του ταψιού.
3. Εγώ το ετοιμάζω και κοιμάμαι το μεσημέρι και όταν ξυπνάω είναι έτοιμο.
4. Φουσκώνει και γεμίζει το ταψί.
5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 3/4 στις αντιστάσεις αφού αλείψουμε με ένα κρόκο και πασπαλίσουμε με αμύγδαλο φιλέ.

Σχόλια

User Photo nopoula nopoula
2010-04-01 18:37:50
Ευχαριστω για την απαντηση!ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!
User Photo vana vana
2010-04-01 18:12:18
Μοιάζει πιο πολύ με τσουρέκι. Η εξωτερική του όψη είναι σαν τσουρέκι. Μέσα είναι σαν αποτυχημένο τσουρέκι που δεν έκανε ίνες.
User Photo nopoula nopoula
2010-04-01 17:41:31
Δηλαδη Vana μου η υφη του ειναι σαν κεικ, η σαν τι;
User Photo vana vana
2010-03-31 14:29:45
Αλεύρι εννοώ αυτό για τσουρέκια. Αν θέλεις να κάνεις μισή δόση θα το βάλεις και σε μικρότερο ταψί μάλλον νούμερο 20. Πλεξούδες δεν το έχω κάνει αλλά λογικά γίνεται. Το γάλα πρέπει να είναι χλιαρό.Δεν κάνει τις που κάνει το κλασσικό τσουρέκι να ξέρεις.
User Photo nopoula nopoula
2010-03-29 15:58:25
Πολυ ευκολη αλλα εχω αποριες.Αλευρι εννοεις αυτο για τσουρεκια;Το γαλα να ειναι χλιαρο;Εαν θελω να κανω την μιση δοση τι νουμερο ταψι θα χρησημοποιησω; Επισης μπορει να γινει πλεξουδα;Περιμενω απαντηση!Ευχαριστω εκ των προτερων!
User Photo vana vana
2010-03-26 13:00:38
Δεν ξέρω γιατί το λένε έτσι. Όταν μου το φέρανε έτσι μου το είπανε και δε ρώτησα τίποτα. Αν μάθω κάτι θα το γράψω.
User Photo qslv qslv
2010-03-26 00:37:28
Ωραία η συνταγή! Αλλά η μπουγάτσα τι σχέση έχει; Ο_Ο
User Photo paprika paprika
2010-03-24 21:55:39
Πολύ εύκολο φαίνεται, και πρέπει να είναι και νόστιμο!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.