Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Εύκολο αλμυρό κέικ με παριζάκι


6
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo linmak88 linmak88
Πανεύκολο, πεντανόστιμο, γρήγορο!
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση


• 4 πίτες για σουβλάκια
• 1 παριζάκι 
• 300 γρ. γάλα
• 4 αβγά
• 100 γρ. κεφαλοτύρι
• 2 κλων. θυμάρι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι


Κόβουμε τις πίτες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα blender για να τις αλέσουμε σε μικρά κομμάτια. Δεν θέλουμε να γίνουν εντελώς ψίχουλα αλλά θέλουμε και μικρά κομματάκια.

Βάζουμε τις πίτες σε μεγάλο μπολ.

Κόβουμε το παριζάκι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε επίσης στο μπλέντερ και το αλέθουμε με διακεκομένες κινήσεις για να χοντροαλεστεί.

Το προσθέτουμε στις πίτες και ανακατεύουμε.

Αλέθουμε στο μπλέντερ και το κεφαλοτύρι πολύ ψιλό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Χτυπάμε σε μπολ 4 αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γάλα.

Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και ανακατεύουμε καλά για να πάνε παντού όλα τα υλικά.

Λαδώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα χωρίς να το πιέσουμε πάρα πολύ.

Στρώνουμε απαλά την επιφάνειά του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40΄- 45΄

Σχόλια

User Photo xgiorgara xgiorgara
2013-02-09 19:18:20
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ...ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΜΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΨΙΧΟΥΛΟ...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.