Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Εύκολη Σφολιάτα


10
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo teri teri

Εύκολος τρόπος παρασκευής σφολιάτας, που διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κατάψυξη.

Ετικέτες:φύλλο,σφολιάτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Φύλλα
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 10 κουταλιές αλεύρι σκληρό
  • 5 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει για μια μάλλον μαλακή ζύμη
  • Βούτυρο σοφτ για το άλλειμα των φύλλων
  • Τοποθετούμε τα αλεύρια με το αλάτι σε μπολ,
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τριφτά
  • Προσθέτουμε χλιαρό νερό με τον χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε να γίνει μια ζύμη εύπλαστη,
  • Δεν κουράζουμε πολύ την ζύμη μας με ζύμωμα έντονο,
  • Χωρίζουμε σε δύο μέρη και αφήνουμε για 5 λεπτάκια
  • Ανοίγουμε το κάθε μέρος σε μεγάλο φύλλο,
  • Με σπάτουλα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια ικανοποιητική ποσότητα βούτυρο σοφτ,
  • Τυλίγουμε σε σαλίγκαρο,
  • Τοποθετούμε σε διάφανη μεμβράνη και μετά στην κατάψυξη


* Αν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την ίδια ημέρα μπορούμε μετά από 1 - 1,5 ωρίτσα που θα έχει παγώσει καλά το βούτυρο.

** Αν είναι παγωμένη την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3-4 ώρες να ξεπαγώσει (μην την βάλετε σε ζεστό μέρος).

*** Διατηρείται στην κατάψυξη για σχεδόν ένα μηνα

Σχόλια

User Photo aggelikh999 aggelikh999
2012-12-24 15:22:46
Χρόνια πολλά,καλή Χρονιά σε όλους.Θα ήθελα να μου πείτε πόσα γραμμάρια είναι περίπου το αλεύρι γιατί με τις κουταλιές είναι λίγο δύσκολο να βγάλω άκρη.Σας ευχαριστώ πολύ.
User Photo teri teri
2009-08-25 09:01:22
Το καθένα φύλο ξεχωριστά το τυλίγετε σε σαλίγκαρο, μετά σε μεμβράνη και ύστερα ψυγείο. Η δοσολογία αυτή είναι για δύο μεγάλα φύλλα σφολιάτας. Δηλαδή πρέπει να σας βγουν 2 σαλίγκαροι σαν της φωτογραφίας.
User Photo mariana mariana
2009-08-24 22:30:33
Οπως είναι ανοιχτό το φύλλο το τυλίγεις πρώτα σε ρολό το ίδιο με το βούτυρο στην εσωτερική πλευρά ώστε να γίνει μακρόστενο και μετά σε σαλίγκαρο? Και όπως ρώτησε και η persa και τα δύο φύλλα μαζί ή το καθένα μόνο του?
User Photo persa persa
2009-08-24 16:36:28
πολυ ενδιαφέρον διοτι ειναι όντως απλή. δεν καταλαβα το σημειο με το διπλωμα. αλείφουμε με βουτυρο ανάμεσα στα δυο φύλλα και τα τυλιγουμε ρολλο μαζί?καθε φυλλο χωριστα?...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.