Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Εύκολη μηλόπιτα


9
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo blebarbouni blebarbouni
Χθες είχα κάτι μηλαράκια που πήραν να μαυρίσουν και έκανα στην στιγμή μια πολύ απλή μηλόπιτα που βγήκε νοστημότατη! Ορίστε η συνταγή!!
Ετικέτες:γλυκό, μηλόπιτα, εύκολο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 5 μήλα (και τέσσερα θα έφταναν)
  • ένα φύλλο σφολιάτας (έτοιμη κατεψηγμένη)
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • μοσχοκάρυδο
  • κανέλα
  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο μούλτι.
  2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζάχαρη, αρκετό μοσχοκάρυδο και κανέλα και τα ανακατεύουμε.
  3. Ανοίγουμε την έτοιμη σφολιάτα, κόβουμε την μια άκρη της (δηλαδή όπως την έχουμε οριζοντίως μπροστά μας, κόβουμε το 1/3) και το κρατάμε στην άκρη.
  4. Βάζουμε το μεγάλο κομμάτι σε ένα μέτριο ταψάκι του κέικ (όχι με την τρύπα αλλά με την επίπεδη βάση την οποία έχουμε βουτηρώσει ελαφρώς), ρίχνουμε το μείγμα των μήλων στην μέση αφήνοντας ένα με δύο δάχτυλα περιθώριο από τα πλαϊνά και κλείνουμε επάνω τις άκρες και τα πλαϊνά της σφολιάτας που αφήσαμε κενά, ώστε να συγκρατήσουν τα μήλα και το ζουμάκι τους.
  5. Τέλος, το κομμάτι που κρατήσαμε στην άκρη, το κόβουμε σε κομμάτια μικρότερα και με αυτά σκεπάζουμε τα κενά σημεία πάνω από τα μήλα.
  6. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και το βάζουμε στον φούρνο (δεύτερη σκάλα, 180 βαθμοί, πάνω- κάτω αντίσταση) ώσπου να ροδίσει η σφολιάτα.

Σχόλια

User Photo mima mima
2010-09-29 18:21:02
Μα το πιο ωραίο είναι το σιρόπι που γίνεται με το ψήσιμο. Για να μην είναι πολύ αραιό, βάλε πρώτα στο ταψί 2 κουταλιές μέλι και άπλωσέ το, μετά τα μήλα, τη ζάχαρη την κανέλλα και από πάνω τη σφολιάτα. Το σιρόπι το βάζεις πάνω από το παγωτό που συνοδεύει την μηλόπιτα.
User Photo blebarbouni blebarbouni
2010-09-23 19:26:12
πολυ καλη ιδεα paprika!!!!
User Photo paprika paprika
2010-09-22 22:38:41
Τίποτα να μην αλλάξεις blebarbouni...Μια χαρά είναι η μηλόπιτα σου, εύκολη και γρήγορη!!!!!! Τώρα αν βιάζεσαι να την δοκιμάζεις στα γρήγορα, μαζί με την ζάχαρη και τα μπαχαρικά πρόσθεσε και μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό και δεν θα έχεις καθόλου ζουμάκια!!!!!!
User Photo blebarbouni blebarbouni
2010-09-22 21:02:20
Σκουφακια ηθελα να γραψω,απο τη χαρα μου μπερδευτικα !!
User Photo blebarbouni blebarbouni
2010-09-22 21:01:29
Τα πρωτα μου σκουγακιααααααααα!!!!Ευχαριστω sokolatoula!!Το χαρακτηρισες πολυ ευστοχα!! Νομιζω για Κυριακατικο απογευμα με καφεδακι ειναι οτι πρεπει Mima !!Σε ευχαριστω και εσενα για τα σκουφακια χιχι!!
User Photo mima mima
2010-09-22 20:13:56
Την έφτιαχνα κι εγώ σχεδόν κάθε Κυριακή όλο τον χειμώνα (πριν τη δίαιτα) και μπορώ να πω ότι είναι τέλεια. Γειά σου blebarbouni.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-09-22 19:43:22
Συνδυασμός ευκολίας και γεύσης! Όλα τα σκουφάκια δικά σου blebarbouni!

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Trinity Trinity
2010-09-29 16:06:24
Βγαίνει πεντανόστημη, όμως όταν είναι ζεστή έχει πολλά ζουμάκια από τα μήλα...Όταν κρυώσει, σφίγγει. Δεν ξέρω αν στράγγιζα τα μήλα ή τα εκοβα μικρα κοματακια μήπως ήταν καλύτερα ώστε να μπορεί να φαγωθεί αμέσως... Πάντως σύνολο προετοιμασία και ψήσημο μου πήρε μια ωρίτσα σχεδόν!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.