Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Ελιοπιτάκια


7
0


Μερίδες: περίπου 25 τεμάχια
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo eleonas eleonas
Σήμερα που θα πάω επίσκεψη θα πάω δώρο λιοπιτάκια (και όχι πάστες!) Θα είναι ότι πρέπει για να συνοδεύψουν το ποτό τους και δεν χρειάζονται μαχαιροπήρουνα.
Ετικέτες:εύκολο, αλμυρό Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Πίτες / Χωρίς φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 ποτήρι του νερού λάδι (εγώ προτιμώ ελαιόλαδο από τις Ροβιές Ευβοίας)
4 φλιτζάνια του τσαγού αλέυρι για όλες τις χρήσεις
2 1/2 κ.γ. Baking Powder

Για τη γέμιση
περίπου 100 γρ πάστα ελιές (δες τις συνταγές μου)
Ανακατεύουμε όλα τα υλικα τις ζύμης σε μια λεκάνη αφού έχουμε φορέσει γάντια και ζυμούνουμε καλά. Αφήνουμε λίγο στο ψυγείο.
Πέρνουμε λίγη ζύμη και κάνουμε ένα μπαλάκι όσο ένα καρύδι και λίγο πιο μεγάλο. Με το δεξί χέρι πιέζουμε το μπαλάκι πάνω στην παλάμη του αριστερού χεριού και ανοίγει σαν στρογγυλό φύλλο.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε στο κέντρο του φύλλου πάστα ελιάς (ίσα-ίσα στη μύτη ρου κουταλιού) και κλείνουμε φέρνοντας το ένα μισό πάνω από το άλλο.
Πιέζουμε τις άκρες και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Τρώγονται ζεστά και κρύα.

Επειδή η ζύμη μαζεύει γρήγορα, ετοιμάζουμε το κουταλακι με τη γέμιση πριν ανοίξουμε το φύλλο στο χέρι μας.
Εγώ βρίσκω ότι είναι πιο εύκολο όταν βγάλουμε το γάντι στο αριστερό χέρι. Η ζύμη κολλάει και δεν μαζεύει γρήγορα

Σχόλια

User Photo eleonas eleonas
2010-11-02 16:52:35
Είναι κάτι στο χυμό πορτοκάλι που βοηθάει τη ζύμη να φουσκώσει (είναι το κιτρικό οξύ;;) και έτσι δεν χρειάζεται σόδα ή baking powder. ϊσως να κάνει την ίδια δουλειά και ο χυμός από λεμόνι. Πάντως σίγουρα δεν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το φρέσκο χυμό με έτοιμο αναψυκτικό
User Photo JustCook JustCook
2010-11-01 09:24:17
mporoume na alaksoyme to portokali me kapoio allo xymo px lemoni ?
User Photo apapsa apapsa
2010-10-26 21:44:18
Ανυπομονώ να τα φτιάξω! Φαίνονται πεντανόστιμα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.