Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Εκμέκ καταΐφι


8
0


Μερίδες: 20 - 25
Χρόνος ετοιμασίας: 90 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo μαριαννα μαριαν να

γευστικο καταιφακι εκμεκ για τα χριστουγεννα!

Ετικέτες:ταψιου σιροπιαστο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Ταψιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

600gr καταιφι
500 gr καρυδι χοντροτριμενο
1 βουτυρο 250gr

σιροπι
4 ποτηρια νερου ζαχαρη
3 ποτηρια νερου νερο
1 λεμονι το χυμο του

κρεμα 1η

1 νουνου μεγαλη συσκευασια
2 ποτηρια νερο
3 κρουκους αυγου
1 κουταλια της σουπας βουτυρο
5-6 κουταλιες σουπας κορν φλαουερ
2 βανιλιες

κρεμα 2η

1morfat
5 κουταλιες ζαχαρη αχνη
2 βανιλιες
χοντροτριμενο καρυδι για το γαρνιρισμα


Ξανουμε το καταιφι και βαζουμε σε βουτυρωμενο ταψι(το μεγαλο της κουζινας)το μισο καταιφι πασπαλιζουμε με το καρυδι και στη συνεχεια βαζουμε και το υπολοιπο καταιφι απο πανω και περιχυνουμε με το λιωμενο βουτυρο,ψηνουμε στους 250 πανω κατω αντιστασεις εως ωτου παρει ενα χρυσο χρωμα το καταιφι μας.
ετοιμαζουμε το σιροπι και το βαζουμε στο κρυο καταιφι!
ετοιμαζουμε τις κρεμες.
σε μια κατσαρολιτσα ζεσταινουμε το γαλα το νερο τη ζαχαρη και το βιταμ και απο το μιγμα αυτο κραταμε 1 ποτηρι νερου και διαλυουμε τον κορν φλαουερ,μολις αρχισει να παιρνει βραση ριχνουμε και το μιγμα με το γαλα και το κορν φλαουερ και ανακατευουμε εως ωτου πηξει η κρεμα μας.μολις γινει η κρεμα προσθετουμε τις βανιλιες,την σκεπαζουμε με μεμβρανη να μην μας κανει πετσουλα και αφου κρυωει λιγο ριχνουμε και τους κροκους και σκεπαζουμε παλι.
αφου κρυωσει το καταιφι βαζουμε την πρωτη κρεμα και μετα συνεχιζουμε με την δευτερη.χτυπαμε to morfat στην αρχη μονο του να διπλασιαστει σε ογκο και στη συνεχεια προσθετουμε τη ζαχαρη και τις βανιλιες.βαζουμε και αυτην την κρεμα απο πανω πασπαλιζουμε και με το καρυδι και το βαζουμε στο ψυγειο.

Σχόλια

User Photo vana vana
2011-01-09 18:56:20
Ένα κολπο για να μη γλιστράει η μια κρέμα πάνω στην άλλη είναι να αλείφουμε με βιτάμ λιωμένο την πρώτη κρέμα αφού κρυώσει βέβαια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.