Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Δροσερό γαλοτύρι


6
0


Μερίδες: 14
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 200 '
User Photo persa persa
πολύ καλός μεζές και συνοδευτικό
Ετικέτες:γιαούρτι, τυρί φέτα, αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Τυριά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό φέτα
1½ κιλό γιαούρτι στραγγισμένο
1 φλιτζάνι γάλα
Σε γυάλινο μπωλ με σκέπασμα τρίβετε σε χοντρά κομμάτια το τυρί.
Ανακατεύετε μαζί το γιαούρτι, ρίχνετε και το γάλα. Αναμειγνύετε καλά να ενωθούν τα υλικά κι αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο αλάτι.
Το κλείνετε καλά και το βάζετε στο κάτω ράφι του ψυγείου.
Μια δυο φορές την ημέρα ταράζετε το μπωλ, έτσι όπως είναι κλειστό.
Σε μια εβδομάδα είναι έτοιμο το γαλοτύρι.

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-09-05 20:36:35
StrangeEmily είναι καλύτερα να μένει.Οσο μένει το γαλοτύρι πήζει καλυτερα
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-09-05 15:35:20
Α, και είναι τέλειο εκτός από ψωμί και με τις χορτόπιτες!
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-09-05 15:34:24
Το φτιάχνει και ο πατέρας μου εδώ και χρόνια. Χρησιμοποιεί μόνο γιαούρτι κανονικό ( και όχι επιδόρπιο γιαουρτιού) γιατί διαφορετικά λέει δεν "δενει". Το αφήνει μόνο μια νύχτα στο ψυγείο και γίνεται μια χαρά. Όταν μένει τόσες μέρες είναι καλύτερα;
User Photo persa persa
2009-09-05 08:00:13
mima συμφωνώ, γαλοτύρι με ζυμωτό ψωμί είναι σνακ 5στερο!!!!
User Photo persa persa
2009-09-05 07:58:05
κλάρα, το τυρί πρέπει να "κρατάει", να είναι σκληρό για να υπάρχουν κομμάτια και να διατηρήται για πιο πολύ καιρό.
User Photo κλαρα κλαρα
2009-09-04 17:36:12
γινεται με ανθοτυρο?
User Photo mima mima
2009-09-04 17:28:16
Το έφαγα στο Χρισσό με προσθήκη κομματιών ζυμωτού ψωμιού και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ νόστιμο και δροσερό.
User Photo persa persa
2009-09-04 16:17:28
panselin συνοδεύει όλα τα κρέατα, τα λαχανικά και τα λαδερά φαγητά.Επίσης είναι πολυ χωνευτικό
User Photo panselin panselin
2009-09-04 16:12:10
Δεν έχω φάει ποτέ , τα υλικά είναι αγαπημένα μου, με τι συνοδευτικό?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.