Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Δράκαινες στα κόκκινα


6
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Αν και οι δράκαινες χρησιμοποιούνται κυρίως σε ψαρόσουπες, δοκιμάστε την παρακάτω πρόταση... ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 δράκαινες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • μπούκοβο (ανάλογα με το πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό)
Κόβουμε με ψαλίδι και με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ τα 3 αγκάθια της κάθε δράκαινας που φέρουν το δηλητήριο, (ένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού και δύο, δεξιά και αριστερά, μπροστά από τα βράγχια), προσέχοντας να μη τρυπηθούμε. Έπειτα αφαιρούμε τα εντόσθια, ΑΦΟΥ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ, ΟΧΙ ΠΡΙΝ. Μπορούμε για μεγαλύτερη ασφάλεια να κόψουμε τελείως τα κεφάλια και να χρησιμοποιήσουμε μόνο τα σώματα των ψαριών.

Χαράσουμε τις ντομάτες στο κάτω μέρος τους σε σχήμα σταυρού και τις βουτάμε σε καυτό νερό για μερικά λεπτά έτσι ώστε να ξεφλουδιστούν εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις αλέθουμε και τις κάνουμε ζωμό.

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για λίγο τον πελτέ ντομάτας.

Προσθέτουμε το ζωμό ντομάτας που ετοιμάσαμε, τη σκελίδα του σκόρδου, το αλάτι και το μπούκοβο και τα αφήνουμε λίγη ώρα για να γίνει μια καλή σύβραση.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, ακουμπάμε τις δράκαινες πάνω στη σάλτσα που σιγοβράζει και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-11-23 16:31:32
Δημήτρη μου η συγκεκριμένη συνταγή είναι μία από τις τρεις συνταγές σου που έφτιαξα αυτές τις μέρες. Το καθάρισμα των ψαριών το ανέλαβε ο μπαμπάς μου που έχει ασχοληθεί χρόνια με τα ψάρια. Εγώ τα μαγείρεψα και ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς. Πέντε σκουφάκια από μένα και πολλά πολλά μπράβο απ όλους μας για την πρόταση.
User Photo linmak88 linmak88
2010-11-19 11:18:21
Πω, πω, πω αυτό το ψάρι το ψαρεύει κάθε καλοκαίρι ο άντρας μου στη Χαλκιδική - έχει γίνει εξπέρ στο καθάρισμά του κι εγώ εξπέρ στο μαγείρεμά του! Είναι πεντανόστιμο! Να μια συνταγή ακόμη για να το μαστορεύω!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.