Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Δίχρωμη τούρτα


6
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Μια και έρχεται Πάσχα, μετά από τόσο κρέας και λιπαρά, χρειάζεται κάτι δροσιστικό και ανάλαφρο. Αυτή η τουρτίτσα είναι όσο γλυκιά και όσο ελαφριά χρειάζεται μετά από ένα καλό γεύμα.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Πάστες
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Άσπρη κρέμα
2 κρόκοι αβγών
3 ποτήρια νερού γάλα
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουερ (γεμάτες όχι κοφτές)
1 βανίλια

Κρέμα πορτοκάλι
4 ποτήρια του νερού πορτοκάλι (μπορείτε να βάλετε και φάντα χωρίς ανθρακικό)
4 κ.σ. κορν φλάουερ
2 κ.σ. ζάχαρη

Για κάλυψη
1 κουτί φυτική σαντιγί

30 Μπισκότα σαβαγιάρ
γάλα και κονιάκ για το μούσκεμα των μπισκότων

Βρέχουμε τα σαβαγιάρ στο κονιάκ με το γάλα και τα στρώνουμε σε ένα στενόμακρο πυρέξ.
Ετοιμάζουμε πρώτα την άσπρη κρέμα, ανακατεύοντας όλα τα  υλικά μαζί πάνω στη φωτιά μέχρι να δέσουν και τα απλώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε την κρέμα με το χυμό πορτοκαλιού και την απλώνουμε πάνω από την άσπρη. Όταν κρυώσει φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και την απλώνουμε από πάνω. Αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω ζαχαρωμένη πορτοκαλόφλουδα κομμένη πολύ μικρά κομματάκια.
Καλή επιτυχία

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-02 18:20:36
Μου έδωσες μια πολύ καλή ιδέα για γλυκάκι μετά την κραιπάλη του αρνιού το Πάσχα. Φανταστική και αρωματικότατη τουρτίτσα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.