- 4 φλιτζ. δημητριακά, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες
- 1/2 φλιτζ. στιγμιαία βρόμη
- 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
- 3/4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 φλιτζ. λάδι κανόλα
- 1 μεγάλο αβγό
- 2 ασπράδια
- 2/3 φλιτζ. αποξηραμένα κεράσια ή βατόμουρα
|
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180οC.
- Βάλτε τα δημητριακά σε μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν τρίμμα.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κεράσια, και χτυπήστε τα ώστε να ανακατευτούν καλά.
- Βγάλτε τη λεπίδα από το μίξερ, προσθε΄ττε τα κεράσια και ανακατέψτε καλά.
- Άπλωσε αλουμινόχαρτο σε μεγάλο ταψί και άλειψέ το με σπρέι μαγειρικής ή λάδι.
- Φτιάξτε τα μπισκότα, βάζοντας με το κουτάλι ποσότητα 1/4 του φλιτζανιού για καθένα, αφήνοντας κενό 5 εκ. ενδιάμεσα.
- Ψήστε τα για 12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
- Μην τα ψήσετε πολύ.
- Τα μπισκότα δε θα φαίνονται εντελώς έτοιμα σε αυτή τη φάση, αλλά συνεχίζονται να ψήνονται όσο κρυώνουν.
- Τραβήξτε το αλουμινόχαρτο γρήγορα και αφήστε τα μπισκότα να καθίσουν πάνω στο ταψί για 7 λεπτά πριν τα βγάλετε.
- Όταν κρυώσουν τελείως, φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.
|
2012-10-21 12:53:20
Είναι βέβαια για άτομα που κάνουν δίαιτα ή έχουν χοληστερίνη και γενικότερα προσέχουν και τρώνε υγειινά..Οι δικοί μου για παράδειγμα δεν τα άγγιξαν..Δεν ξέρω ούτε που το βρίσκεις ούτε τι είναι το συγκεκριμένο λάδι, εγώ έβαλα δικό μας απτην Μυτηλίνη..
2012-10-20 22:47:15
Ωραία φαίνεται η συνταγή! To λάδι κανόλα το έχω δει σε αμερικάνικες συνταγές αλλά δεν το έχω δει πουθενά στην Ελλάδα. Αντίστοιχα εδώ χρησιμοποιούμε ηλιέλαιο;