Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γοφάρια φιλέτο με αμύγδαλα


7
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 γοφάρια (400-500 γρ. το καθένα)
  • 70 γρ. ωμά αμύγδαλα
  • 70 γρ. μαργαρίνη
  • 1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας μέλι
  • αλάτι
  • λευκό πιπέρι

Φιλετάρουμε τα γοφάρια αφαιρώντας με ένα τσιμπιδάκι τα κόκαλα.

Θρυμματίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά τη μαργαρίνη.

Ρίχνουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού.

Διαλύουμε το μέλι στο κρασί, προσθέτοντας το αλάτι και το λευκό πιπέρι.

Ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε και ξαναστρώνουμε τα αμύγδαλα όπως πριν.

Τα αφήνουμε ακόμα λίγο στη χαμηλή φωτιά για να βγάλουν το άρωμά τους.

Τοποθετούμε τα φιλέτα. Μόλις αλλάξουν χρώμα και γίνουν λευκά, είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε απλώνοντας πάνω στα φιλέτα τα αμύγδαλα μέσα από το τηγάνι.

 

Σχόλια

User Photo tigerlin tigerlin
2010-11-22 14:59:04
Καταπληκτικη συνταγη! Τη δοκιμασα! Αξιζει και περισσοτερα σκουφακια!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.