Καθαρίζουμε τα ψάρια. Στις φρέσκιες γλώσσες αφαιρούμε την πέτσα τους, γιατί είναι τραχιά, πιάνοντας από ην ουρά τους και σηκώνοντας-τραβώντας την πέτσα προς το κεφάλι. Αυτό μπορούμε να το ζητήσουμε και από τον ιχθυοπώλη μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε περίπου ¾ κούπας ελαιόλαδο. βάζουμε τα φιλέτα και τα γυρίζουμε και από τις δυο μεριές να πάρουν λάδι. Ρίχνουμε ρίγανη και αλάτι.
Δεν προσθετουμε καθολου νερό. Το βάζουμε στο φούρνο για 20’ περίπου. Στο ενδιάμεσο τα γυρίζουμε μεριά .
2010-03-01 21:57:24
H γλώσσα είναι ένα από τ αγαπημένα μου ψάρια, οπότε θα δοκιμάσω σίγουρα αυτή τη συνταγή.