Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλώσσες σε λαδορίγανη ψητές


12
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo persa persa

Ένα νόστιμο φαγητό, απλό, διαίτης  και πολύ αγαπητό και στα μακρά παιδιά

Ετικέτες:ψάρι, γλώσσα, δίαιτα, ελαφρύ, παιδικό γεύμα Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 φιλέτα γλώσσας φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • Λάδι
  • Ρίγανη  
  • Αλάτι
  • Καθαρίζουμε τα ψάρια. Στις φρέσκιες γλώσσες αφαιρούμε την πέτσα τους, γιατί είναι τραχιά, πιάνοντας από ην ουρά τους και σηκώνοντας-τραβώντας την πέτσα προς το κεφάλι. Αυτό μπορούμε να το ζητήσουμε και από τον ιχθυοπώλη μας.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-190 βαθμούς.
  • Σε ένα ταψί ρίχνουμε  περίπου ¾ κούπας ελαιόλαδο. βάζουμε τα φιλέτα και τα γυρίζουμε και από τις δυο μεριές να πάρουν λάδι. Ρίχνουμε ρίγανη και αλάτι.
  • Δεν προσθετουμε καθολου νερό.
    Το βάζουμε στο φούρνο για 20’ περίπου. Στο ενδιάμεσο τα γυρίζουμε μεριά .
  • Στο τέλος, προσθέτουμε και λίγο χυμό λεμονιού.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-01 21:57:24
H γλώσσα είναι ένα από τ αγαπημένα μου ψάρια, οπότε θα δοκιμάσω σίγουρα αυτή τη συνταγή.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.