Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλώσσα στο τηγάνι με σος λεμόνι


18
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
Ένα εύκολο και εντυπωσιακό πιάτο. Η συνταγή έτσι είναι νηστίσιμη αλλά αν θέλετε περισσότερη γεύση μπορείτε να προσθέσετε και βούτυρο στο τηγάνισμα των ψαριών και να χρησιμοποιήσετε μόνο βούτυρο στα λεμόνια. Πάντως και έτσι το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.

Υ.Γ. Στη φωτό τα φιλέτα είναι κατεψυγμένα (αυτά είχα πρόχειρα) αλλά φρέσκα είναι ακόμα καλύτερα.

Υ.Γ.2 Τα λεμόνια είναι ωραία γαρνιτούρα αλλά καλύτερα να μην τα φάτε γιατί γίνονται λίγο πικρά.
Ετικέτες:γλώσσα, ψάρι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 μικρά φιλέτα γλώσσα
  • 1 λεμόνι
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 5-6 κουταλίες ελαιόλαδο για τις γλώσσες
  • 3-4 κουταλιές για τη σώς
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγο Σκόρδο σε σκόνη
Κόβουμε το λεμόνι στα τέσσερα και μετά σε πολύ λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε και τον μαϊντανό.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ραντίζουμε με λίγο σκόρδο. Αλευρώνουμε καλά τις γλώσσες και τις βάζουμε στο τηγάνι που έχει κάψει καλά. Μόλις ροδίσουν τις γυρνάμε να ροδίσουν και από την άλλη. Περίπου 2-3 λεπτά κάθε πλευρά.

Μόλις τις βγάλουμε προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα και σοτάρουμε τα λεμόνια. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις πάρει μια βράση περιχύνουμε τις γλώσσες με τη σος και ραντίζουμε με τον μαϊντανό.

Μπορούμε να συνοδέψουμε το πιάτο με ρύζι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.