Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκό του κουταλιού φράουλα


12
1


Μερίδες: Όσες θέλετε.
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo vana vana
Εύκολο και νόστιμο και ελληνικό και κόκκινο και γλυκό και, και, και...
Ετικέτες:γλυκό κουταλιού Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό φράουλες
800 γρ. ζάχαρη
1. Γίνεται ακριβώς όπως η μαρμελάδα φράουλα μόνο που δεν πολτοποιούμε το φρούτο.
2.  Διαλέγουμε μικρές φράουλες όταν είναι η εποχή τους για να έχουν άρωμα. Μην πάρετε μεγάλες φράουλες που έχουν μόνο εμφάνιση.
3. Τις πλένουμε και κόβουμε το κοτσανάκι.
4. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μια στρώση ζάχαρη μια φράουλες.
5. Τις αφήνουμε μια νύχτα  σε θερμοκρασία δωματίου.
6. Την άλλη μέρα το νερό έχει γίνει σιρόπι. Έτσι το βάζουμε να βράσει περίπου μισή ώρα μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Σχόλια

User Photo mari mari
2010-05-11 11:48:18
ναι!εκανα κ τσις κεικ κ το εβαλα απο πανω,τελειο,οσο για γαρνιτουρα σε παγωτο...κολαση!!!
User Photo vana vana
2010-05-08 21:37:19
Τι εννοείς mari μου; Φάγατε 1 κιλό γλυκό σε 5 μέρες; Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε. Έχω στείλει και τη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα. Δες τη και αυτή για παραλλαγή.
User Photo mari mari
2010-05-08 10:34:25
δεν χρειαζεται παραπανω ζαχαρη,τελειο!τελειωσε κ σημερα το ξαναφτιαχνω!!
User Photo vana vana
2010-05-08 09:46:04
Η φράουλα από μόνη της είναι πολύ γλυκιά. Ιδιαίτερα αυτές της Φλώρινας. Η πολύ ζάχαρη σε ζαλίζει οπότε μη φανταστείς ότι είναι άγλυκο. Κάθε άλλο.΄Οσο για άρωμα μπορείς να βάλεις ό,τι θέλεις. Εγώ προτιμώ να μοσχοβολάει φράουλα.
User Photo KatKati KatKati
2010-05-07 21:05:46
καλο αυτο με τη λιγοτερη ζαχαρη. Απο γευση ok;
User Photo mari mari
2010-05-06 22:57:11
Tελειο,μπραβο!!! εκανα μια μικρη αλλαγη,650 γρ καστανη ζαχαρη

Παραλλαγή συνταγής

User Photo KatKati KatKati
2010-05-07 21:04:45
Η γιαγια μου βαζει και το χυμο απο μισο lime, για αρωμα....λεει! :))
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.