Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκό του κουταλιού καρότο


9
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo teri teri
Πολλοί θα αναρωτιούνται αν το καρότο είναι ωραίο σαν γλυκό του κουταλιού, και όμως είναι υπέροχο. Σας προτείνω να το δοκιμάσετε.
Ετικέτες:καρότο, γλυκό κουταλιού, νηστήσιμο Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 μεγάλα και φρέσκα καρότα
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 ώριμο πορτοκάλι με χοντρή φλούδα
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/2 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε το πορτοκάλι, κόβουμε την φλούδα σε κυβάκια, και το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια,
  • Βράζουμε την φλούδα και το πορτοκάλι με το νερό για περίπου 10 λεπτά,
  • Πλένουμε και τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα καρότα,
  • Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το πορτοκάλι,
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη, και την κανέλα,
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει το καρότο,
  • Λίγο πριν βγάλουμε από την φωτιά το γλυκό μας, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού, το μέλι και τα αμύγδαλα,
  • Βάζουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βάζα, το  αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 4-5 μήνες.

1) Αν θέλουμε αντί να τρίψουμε στον τρίφτη το καρότο κοβουμε σε λεπτές φέτες.
2) είναι υπέροχο γλυκό και για γέμιση σε τάρτες, πάστα φλώρα, κέικ.

Σχόλια

User Photo teri teri
2010-02-24 08:22:05
Ναι Πέρσα είναι πολύ ωραίο και σαν μαρμελάδα, την χρησιμοποιώ αρκετά συχνά. Βάνα νομίζω πως ναι μπορεί να γίνει με καρότα μπέιμπι, μόνο που θα θέλει πολύ περισσότερη ώρα βράσιμο.
User Photo vana vana
2010-02-23 19:22:53
Μπορούμε να το κάνουμε με baby καρότα;
User Photo persa persa
2010-02-23 18:07:38
μπραβο teri .πολυ ωραια συνταγή.και μ' αρεσει να το βαζω στην κρεμα ζαχαροπλαστικής αναμεσα απο τις στρωσεις των κεικ, ειναι ιδιαιτερο

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.