Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκό Μανταρίνι


9
0


Μερίδες: Ανάλογα..
Χρόνος ετοιμασίας: 24 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mariana mariana
Η κλασική συνταγή της Βέφας, δοκιμασμένη και πάντα πετυχημένη!
Ετικέτες:Γλυκό κουταλιού Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό μικρά κλιμεντίνια
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό (αντιστοιχεί σε 1.200 γρ.)
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κούπα γλυκόζη (αντιστοιχεί σε 175 γρ.)
(Στον χρόνο ετοιμασίας το 24 αντιστοιχεί σε ώρες)

- Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα ξεπικρίζουμε βράζοντάς τα 3 φορές από 10' σε καινούριο πάντα νερό.
- Μετά το πρώτο βράσιμο, κρυώνουμε λίγο και τα τρυπάμε με ένα χοντρό καρφί ή ένα ξυλάκι για σουβλάκια από το μέρος του κοτσανιού ως την άλλη άκρη.
- Οταν τελειώσει το τρίτο ξεπίκρισμα, τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα πατάμε ελαφρά ένα-ένα να φύγει λίγο το νερό τους. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει (10' από το σημείο βρασμού), ρίχνουμε μέσα τα μανταρινάκια και τα βράζουμε για 15'.
- Τα αφήνουμε να σταθούν ως την επόμενη μέρα.
- Την επόμενη μέρα λοιπόν, ρίχνουμε τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προσθέτουμε στο τέλος και τον χυμό λεμονιού.
- Οταν κρυώσει το γλυκό το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το φυλάμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεται  και το νεραντζάκι ή το κουμ-κουάτ. Το ξεπίκρισμα είναι πιό δύσκολο στα συγκεκριμένα και χρειάζεται να βράσουμε περισσότερες φορές και να δοκιμάσουμε αν ξεπίκρισαν πριν τα βάλουμε στο σιρόπι.

(Οσο πιο μικρά και πιο τρυφερά είναι τα φρούτα, τόσο πιο ωραίο και νόστιμο γίνεται το γλυκό!!)

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-11-19 17:52:58
H γλυκόζη μπαίνει για να βοηθήσει να μη ζαχαρώσει το γλυκό και αν δεν το παρακάνεις στη δοσολογία δεν επηρεάζει στη γλυκύτητα. Τώρα αν δεν θέλεις να την προσθέσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Καλή επιτυχία!!
User Photo titamou titamou
2010-11-16 17:03:25
Δεν εκανα καμια παραλλαγη. Κρατησα τις λεπτομεριες της συνταγης και ομολογω αξιζε η αναμονη. Μια ερωτηση μονο. Γινετε να αντικατασταθει η να μην προστεθει καθολου η γλυκοζη? Κι αυτο το λεω γιατι θεωρω οτι "γλυκαινει" υπερβολικα το αποτελεσμα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.