Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκό κουταλιού πορτοκάλι


4
0


Μερίδες: Όσες βγουν
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo lask lask
Συνταγή Παρλιάρου. Εγώ προτιμώ τις φέτες χοντρές. Στη συνταγή του Παρλιάρου είναι λεπτές
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

700 γρ. πορτοκάλια(μέρλιν)

700 γρ. ζάχαρη
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα βράζουμε για 60 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε χοντρές ή λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια και κρατάμε το χυμό. Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και το χυμό και προσθέτουμε το ίδιο βάρος σε ζάχαρη. Ανακατεύουμε και βράζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε μέτρια για 20-30 λεπτά μέχρι να δέσει το γλυκό. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.


Σημ. Αποστείρωση βάζων

Πλένουμε καλά τα βάζα με καυτό νερό. Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά. Τα βγάζουμε ζεστά και επιτόπου βάζουμε μέσα το γλυκό καυτό. Κλείνουμε κλά τα βάζα.

Σχόλια

User Photo On _Top_Of_The_Crest On _Top_Of_The_ Crest
2009-11-14 14:18:42
Τι εννοείς κρατάμε τον χυμο; Ποιόν χυμό; Μπερδεύτηκα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.