Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκό κεράσι


5
0


Μερίδες: Πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo kika kika

Τώρα που τα κεράσια αφθονούν αξίζει να το δοκιμάσετε !

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κιλά κεράσια απύρηνα

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια του κρασιού νερό

1 λοβός βανίλιας

χυμός από μισό λεμόνι

 

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια. Χρησιμοποίησα (για πρώτη φορά) το ειδικό "ξεκουκουτσοτήρι" που βρίσκεις στα καταστήματα με είδη κουζίνας.

Βάζουμε τα κεράσια σε μια μεγάλη κασαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 - 45 λεπτά.

Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κεράσια σε ένα μπολ και αφήνουμε το σιρόπι να βράσει μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τα κεράσια στο "δεμένο" σιρόπι και προσθέτουμε και το λεμόνι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 5 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και το βάζουμε σε βάζα που πριν τα έχουμε βράσει για να αποστειρωθούν.

Υ.Γ.: Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να καταλάβει κανείς πότε "δένει" το σιρόπι, να βάλεις μια σταγόνα στο νύχι και να "στέκεται", να βάλεις ένα πιατάκι με σιρόπι στην κατάψυξη και να πήξει κτλ. Εγώ χρησιμοποίησα την εξής αλάνθαστη μέθοδο: το τσέκαρε η μαμά !

Καλή όρεξη !

Σχόλια

User Photo kika kika
2009-07-04 01:26:48
Yes Daniel !
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-04 01:25:23
Thanks master. Υπόσχομαι οτι θα είμαι καλός μαθητής. Wax on - wax off κλπ! :P
User Photo kika kika
2009-07-04 01:18:04
Διπλα μου θα διδαχθείς πολλα ! Πάντως, είναι πολύ καλό κόλπο, δίνει ιδιαίτερη γεύση και στα πιο απλά και συνηθισμένα κέικ
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-04 01:16:27
Ωραίο tip αυτό. Δεν το ήξερα!
User Photo kika kika
2009-07-04 01:07:52
Όταν φάτε το γλυκάκι (δεν θα αργήσετε!) θα περισσέψει το σιρόπι. Μην το πετάξετε, μπορείτε να προσθέτε λίγο από αυτό στα κέικ (μειώνοντας την ποσότητα της ζάχαρης). Το κέικ γίνεται πολύ πιο νόστιμο και κρατάει αρκετές μέρες πολύ φρέσκο και μαλακό.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-27 10:01:41
Η μέθοδος που χρησιμοποίησες πρέπει να σου πω ότι είναι η καλύτερη! Χεχε :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.