Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκόξινες πιπεριές


8
0


Μερίδες: 2-3
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily

Πιπεριές σιγομαγειρεμένες με κρεμμύδι και σκόρδο και σβησμένες με ξύδι και ζάχαρη. Μαγιρεύεται εύκολα και είναι πολύ νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό.

Ετικέτες:Πιπεριές, γλυκόξινο, ορεκτικό Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 πράσινες μακριές πιπεριές

2 πιπεριές κόκκινες φλωρίνης

3 κουταλιές λαδι

3 σκελίδες σκόρδο

1 μέτριο κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

50 γραμ. ελιές (προαιρετικά)

1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο

2 κουταλάκια ζάχαρη

λίγος δυόσμος ή βασιλικός

Κόψτε σε λωρίδες τις πιπεριές και σε χονδρές ροδέλλες το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίστε το σκόρδο (χωρίς να το ξεφλουδίσετε) και το κρεμμύδι για 5΄. Στη συνέχεια ρίξτε τις πιπεριές, αλατοπιπερώστε και σκεπάστε το τηγάνι με καπάκι και μαγειρέψτε για άλλα 25΄.

 

5΄πριν γίνει το φαγητό, προσθέστε τη ζάχαρη με το ξύδι και τις ελιές, αν χρησιμοποιήσετε,  και στο τέλος το δυόσμο.

Τρώγεται χλιαρό με φρέσκο ψωμί.

 

*Πάει και με γιαουρτι και συνοδεύει ωραία φαγητά που έχουν βάση το ρύζι ή κρεατικά.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.