Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλύκισμα ψυγείου με αμύγδαλα και σοκολάτα


7
0


Μερίδες: 16
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 10 '
User Photo persa persa
απλό αλλά εντυπωσιακό
Ετικέτες:γλυκό, σοκολάτα, μπισκότα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 225 γρ. μπισκότα τύπου «Μιράντα»
  • 50 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 25 γρ. φιστίκι αιγίνης ψιλοκομμένα
  • 25 γρ. αμύγδαλα σε φλούδες
  • 25 γρ. κερασάκια γλασέ
  • 2 αυγά
  • 1 γακελάκι άρωμα βανίλιας
  • 200 γρ άσπρη σοκολάτα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ σοκολάτας

Σπάτε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα βάζετε σε μπολ. Ψιλοκόβετε τα βερίκοκα και τα βάζετε στα μπισκότα μαζί με τα φιστίκια , τα αμύγδαλα και τα κερασάκια ψιλοκομμένα. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά  με τη βανίλια και τα ρίχνετε στο μίγμα των μπισκότων.

Λιώνετε τη άσπρη σοκολάτα σε μπενμαρί (ή μικροκύματα) . Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε 150γρ. από την λιωμένη σοκολάτα (εγώ το υπολογίζω με το μάτι). Κρατάτε την υπόλοιπη.

Ρίχνετε το μίγμα της σοκολάτας βουτύρου στο μίγμα των μπισκότων και ανακατεύετε καλά. Βάζετε σε στρογγυλή ή μακρόστενη βουτυρωμένη φόρμα και πιέζετε καλά με τη ράχη κουταλιού. Βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να πήξει το βούτυρο και η σοκολάτα.

Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος και τη ρίχνετε πάνω στο γλύκισμα, το ίδιο κάνετε και με τα 50 γρ. άσπρης που κρατήσατε.

Βάζετε στο ψυγείο για 50 λεπτά ακόμα.

Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Σχόλια

User Photo persa persa
2009-08-27 20:15:39
τα αυγά είναι αυτά που το δένουν, το ρευστοποιούν. Ίσως λιγο γάλα στη θέση τους, αλλά για κατι άλλο δεν γνωρίζω
User Photo κλαρα κλαρα
2009-08-27 19:49:13
μπορω να μη βαλω καθολου αυγα?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.