Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκια πιτα με τυρι και βυσσινα


3
0


Μερίδες: -
Χρόνος ετοιμασίας:  '
Χρόνος ψησίματος:  '
User Photo cherrugro cherrugro
Μια διαφορετικη πιτα....γλυκια και πολυ νοστιμη.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

- 1 πακετο φυλλα για πιτα (οχι τα χοντρα )
- 100 γρ λαδι για το αλειμμα των φυλλων
Για την γεμιση με βυσσινα:
- 800 γρ βυσσινα φρεσκα η απο κονσερβα
- ζαχαρη οση θελετε
- 2-3 κουταλιες φρυγανια τριμμενη
Για την γεμιση με τυρι:
- 1 κιλο ανθοτυρο
- ζαχαρη και σταφιδες οσες θελετε
Για την επικαλυψη:
- 1 αυγο
- 1 κουταλια ζαχαρη
- 200 γρ κρεμα γαλακτος

Ετοιμαζουμε τις γεμισεις: για την γεμηση με τυρι ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να ομογενοποιηθουν, για την γεμιση με βυσσινα ανακατευουμε τα βυσσινα καλα στραγγισμενα με τυν ζαχαρη και την φρυγανια.
Αλειφουμε ενα φυλλο με λαδι ( η βουτυρο λιωμενο) και απο τις δυο πλευρες και βαζουμε γεμιση με τυρι στην μια ακρη και φτιαχνουμε ενα ρολο. Αλειφουμε αλλο ενα φυλλο και την γεμιζουμε με γεμιση με βυσσινα και φτιαχνουμε αλλο ενα ρολο. Παιρνουμε τα δυο ρολα και τα τυλιγουμε μαζι μεσα σε αλλο φυλλο σε ρολο. Κανουμε το ιδιο και με τα αλλα φυλλα μεχρι να τελειωσουν. Βαζουμε τα ρολα σε ταψι λαδωμενο, το ενα διπλα στο αλλο. Χτυπαμε το αυγο με την ζαχαρη και την κρεμα γαλακτος και το ριχνουμε πανω απο τα ρολα.
Ψηνουμε σε μετρι φωτια μεχρι να ροδισουν. Τα κοβουμε οταν κρυωσουν. Μπορειτε να χρησιμοποιητε οτι γεμιση θελετε σε οτι συνδυασμο θελετε : μαρμελαδα, μηλα, γιαουρτι, σοκολατα κ.α.

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-02 19:04:27
φοβερο ΜΠΡΑΒΟ

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.