1. Αφήνουμε τα φασόλια να βράσουν. Στο πρώτο 20λεπτο, τα βγάζουμε, στραγγίζουμε το νερό και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα (για να μη γίνουν πολύ μαλακά).
2. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, μια πρέζα πάπρικα και 2 κουταλιές λάδι. Ανακατεύουμε.
3. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν, λίγο πριν αρχίζουν να λιώνουν προσθέτουμε το μισό δυόσμο και το 1,5 κρεμμύδι. Μετά τα αφήνουμε να γίνουν (επαναλαμβάνω δεν τα θέλουμε λιωμένα, οπότε καλό είναι να τα βλέπουμε συχνά, να ανακατεύουμε και να δοκιμάζουμε συνεχώς).
4. Όταν τα βγάλουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι και τον υπόλοιπο δυόσμο.
5. Φτιάχνουμε ένα dressing σε 2 φλυτζάνια τσαγιού, με 1/3 λάδι, 2 μεγάλες κουταλιές μπαλσάμικο, 3-4 μεγάλες κουταλιές μέλι, 1 κουταλιά μουστάρδα και μισή κάρι. Ανακατεύουμε και το περιχύνουμε στα φασόλια. Είμαστε έτοιμοι!