Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γλυκά πιτάκια φρούτων


8
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo ADAM ADAM
Χτες το απόγευμα κάνοντας εκκαθάριση στο ψυγείο αποφασίσαμε με τον μικρό μου να πειραματιστούμε. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό!!!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 μήλο
  • 1 αχλάδι
  • 1 πορτοκάλι
  • μια χούφτα καρύδια
  • 4-5 δαμάσκηνα ξερά
  • 3-4 βερύκοκα ξερά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πακέτο φύλλο για γλυκά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Μαργαρίνη για το φύλλο
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (εγώ έβαλα κίρς αλλά εδώ δεν το βρίσκω)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα και 1 κουταλάκι του γλυκού για τη γέμιση
Σε ένα βαθύ τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και κόβουμε μικρά κυβάκια το μήλο και το αχλάδι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα βερύκοκα απίσης σε κύβους.
Στίβουμε το πορτοκάλι το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ. Το προσθέτουμε στο μείγμα, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να τραβήξει τα πολλά ζουμιά.
Λιώνουμε τη μαργαρίνη για τα φύλλα.
Ανοίγουμε το φύλλο και το κόβουμε στη μέση να γίνει μακρόστενες λωρίδες. Παίρνουμε μία λωρίδα και την βουτυρώνουμε καλά από τη μία πλευρά. Τοποθετούμε στο κάτω μέρος μία κουταλιά του γλυκού από το μείγμα των φρούτων. Διπλώνουμε το φύλλο τριγωνάκι και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα σε ταψί. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το υλικό του μείγματος.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και μόλις τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν τα αφήνουμε λεπτό (μόνο τόσο όσο να τρώγονται), τα τρώμε ζεστά ζεστά

Καλή επιτυχία

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.