Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γκούλας με βίδες


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo ΕΛΕΝΗ ΕΛΕΝΗ
Εύκολη και σύντομη συνταγή με μοσχαράκι και βίδες!!
Ετικέτες:κρέας, μοσχάρι, μακαρόνια, βίδες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 500 γραμ. κρεας μοσχάρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 1 βιταμ σε κουπάκι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 3 σκέλιδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλαουρ
  • 1 συσκευασια ζυμαρικά κατα προτίμηση βίδες
  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το κουπάκι βιτάμ και το αφηνουμε να ζεσταθεί.
  2. Παράλληλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδια και το σκορδάκι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  3. Μόλις μαραθούν ρίχνουμε τα κυβάκια κρέατος, αφου τα έχουμε πλύνει και ανακατεύουμε για να ροδοκοκκινίσουν.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε την κουζίνα σε χαμηλη φωτιά.
  5. Το αφήνουμε να βράσει περίπου δυο ώρες αλλά πάντα παρακολουθούμε να μη τελειώσει το νερό του!
  6. Δοκιμάζουμε αν το κρέας εχει γίνει και μόλις είναι έτοιμο διαλύουμε σε ένα φλυτζάνι τις 2 κουταλιές κορν φλαουρ και το ρίχνουμε στο κρεας που βράζει!
  7. Χαμηλωνουμε τη φωτια και ανακατευουμε γρηγορα ωστε να γίνει μια ωραια σαλτσα.
  8. Αν τη θέλουμε πιο πηχτή βάζουμε ακόμη λιγο κορν φλαουρ αφου το διαλυσουμε σε νερο!
Στη συνέχεια βράζουμε τις βίδες τις οποίες σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε απο πανω το κρεας με τη σάλτσα!
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορούμε να μαγειρέψουμε το κρέας απο το προηγούμενο βραδυ, ωστε την επόμενη μέρα να εχουμε απλα να βράσουμε τα μακαρόνια!
Καλή όρεξη!!!

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo linmak88 linmak88
2010-12-10 18:26:28
Για το γκούλας-απαραίτητη προϋπόθεση δεν είναι το κόκκινο γλυκό πιπέρι(=πάπρικα);
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.