Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γκουακαμόλε (Guacamole)


19
0


Μερίδες: 4-6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 2 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily

Η γνωστή σως με βάση το αβοκάντο που συνοδεύει φαγητά της Μεξικάνικης κουζίνας. Πολύ νόστιμη και δοκιμασμένη!

Ετικέτες:αβοκάντο, μεξικό, σάλτσα, σως, καυτερή Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (19 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 ώριμο αβοκάντο*

χυμός 1 λεμονιού

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

2 πράσινες ιπεριές

1 τομάτα

2-3 σπόροι κόλιαντρο

1 ξερή πιπερίτσα τσίλι

μισό ποτηράκι του κρασιού ξυνόγαλο

αλάτι

πιπέρι

λίγη ζάχαρη

 

*καταλαβαίνουμε ότι είναι ώριμο όταν, πριν το καθαρίσουμε, το πιέζουμε εξωτερικά και υποχωρεί η σάρκα του. Αν δεν είναι ώριμο το αφήνουμε 1-2 μέρες σε χάρτινη σακούλα εκτός ψυγείου.

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και αφαιρούμε το κουκούτσι.

Κόβουμε σε κομμάτια το κρεμμύδι, τις πιπεριές, την -ξεφλουδισμένη-ντομάτα.

Λυώνουμε το σκόρδο και ψιλοκόβουμε το τσίλι αφαιρώντας τους σπόρους. Βάζουμε στο μούλτι (το μπλέντερ το δικό μου δεν τα κατάφερε) όλα τα υλικά και τα πολτοποιούμε.

Γίνεται ελαφρά -πολύ ελαφρά- καυτερή.

Μπορεί να σερβιριστεί με αγγουράκια και καροτάκια.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2013-01-02 07:52:02
Χαίρομαι Σουηδέ Σέφ!!!
User Photo Swedish Chef Swedish Chef
2013-01-01 18:39:48
Το δοκίμασα παρέα με λίγο καπνιστό σολωμό και έγινε ανάρπαστο :-)
User Photo johnm62 johnm62
2011-11-10 20:33:49
Αν το αβοκαντο δεν ειναι ωριμο το τυλιγουμε σε ενα αλουμινοχαρτο για μια μερα στο ψηγειο και γινετε ωριμο .
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-06 11:02:48
Να τον χτυπήσουμε!
User Photo apapsa apapsa
2009-06-05 14:19:19
Ναι, ναι, να χτυπήσουμε έναν Μεξικάνο! (Μην τον πονέσουμε πολύ όμως :P )
User Photo aris1 aris1
2009-06-05 13:52:22
(καιρό έχουμε να χτυπήσουμε έναν Μεξικάνο! Τώρα που έχει ζέστη θα είναι ωραία έξω...)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2009-06-05 13:32:14
Μία φορά την έκανα και ενθουσιάστηκα, έβαλα ξυνόγαλο αντί γιαουρτιού που έλεγε η συνταγή και έγινε πολύ καλή.
User Photo Kabamaria ή markan i lixouda Kabamaria ή markan i lixouda
2009-06-05 13:30:40
Αχ μ' αρέσει πολύ αυτό, και είναι και πανεύκολο. Θα το δοκιμάσω. Έχω και αδυναμία στα αβοκάντο και ευτυχώς στην Κρήτη έχουμε μπόλικα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.