Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γκολάκια με τυρί και μέλι


10
0


Μερίδες: 3-4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
Τα τέλεια τσιμπήματα για το ημίχρονο - ετοιμάζονται μέσα σε 10 λεπτά. Πανεύκολο και απίστευτα νόστιμος συνδυασμός.

Ετικέτες:μουντιάλ, ψωμί, πρωινό, μεζές, συνοδευτικό, μοτσαρέλλα, τυρί, μέλι, σαφράνι, σουσάμι, κρασί Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 γαλλική μπαγκέτα
300 γρ. μοτσαρέλα  (ή άλλο τυρί, ωραία και έντονη είναι η παρμεζάνα)
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας κόκκινο κρασί
1 κουταλιά σούπας σουσάμι
λίγο σαφράνι (προαιρετικά)
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες πάχους 1 εκ και φρυγανίζουμε ελαφρά.

Ανακατεύουμε σε ένα μπρίκι το μέλι (χρησιμοποίησα μέλι κωνοφόρων) και το κρασί σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.

Κόβουμε το τυρί σε κυκλικές φετούλες, να ταιριάξει με τις φέτες της μπαγκέτας.

Στρώνουμε σε κάθε φετούλα ψωμί μια φέτα τυρί και από πάνω ρίχνουμε από λίγο μίγμα μελιού. Στο τέλος προσθέτουμε το σουσάμι και από πάνω 1-2 στήμονες ή κόκκους από σαφράνι.

Ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά και αν θέλουμε μετά ρίχνουμε λίγο ακόμα μέλι από πάνω.

Σχόλια

User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ
2011-01-16 15:29:13
Εχω δοκιμασει τηγανητο τυρι δεν ξερω τι τυρι ηταν, με σουσαμι και μελι. Οτι πιο ωραιο εχω δοκιμασει ποτε.. Μαρια
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-07-11 13:11:57
>Έλα, πες τώρα, ποιανού ιδέα ήταν αυτός ο συνδυασμός; :P lol! Λοιπόν: ο anemos συνιστά: εναλλακτικά μπορείτε αντί μοτσαρέλλα να χρησιμοποιήσετε φέτα και αντί μελιού νουτέλα :-)
User Photo apapsa apapsa
2010-07-11 11:47:04
Έλα, πες τώρα, ποιανού ιδέα ήταν αυτός ο συνδυασμός; :P
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-07-11 08:53:33
Ναι, ναι, και με ανθότυρο. Έτσι γίνεται και διαίτης :-)
User Photo κλαρα κλαρα
2010-07-11 01:07:07
και με ανθοτυρο θα ειναι πολυ καλο:)))

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.