Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γιδα βραστη με ρυζι(γαμοπιλαφο)


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 180 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo κλαρα κλαρα
Παραδοσιακο φαγητο της Κρητης (Αιγα βραστη)
Σερβιρεται σαν πρωτο πιατο σε γαμους
Γινεται πανευκολα αρκει το κρεας να ντοπιο!
Ετικέτες:Γαμοπιλαφο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 1/2 κιλο γιδα (η οσο εσεις θελετε)
αλατι-πιπερι
1ποτηρι ρυζι απλο
2 λεμονια

Πλενουμε προσεκτικα το κρεας και το βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα να βρασει.
Ξαφριζουμε σχολαστικα,χαμηλωνουμε τη φωτια,αλατιζουμε και για περιπου 3 ωρες την ξεχναμε (δηλαδη τη κοιταμε που και που).
Στο χωριο μου τη βραζουν ολη τη νυχτα στη ξυλοσομπα και η γευση της ειναι σουπερ.
Οταν ειναι ετοιμη τη βγαζουμε απο τη κατσαρολα,σουρωνουμε το ζουμακι για τυχον κοκαλακια και μετραμε 3 προς 1 δηλαδη 
3 ποτηρια ζωμο 1 ποτηρι ρυζι.
οταν κοντευει να ψηθει το ρυζι ριχνω το χυμο του λεμονιου και μετα απο λιγο κατεβαζω απο τη φωτια.
Σερβιρω σε πιατελα τη γιδα μαζι με το ρυζι.
πασπαλιζω με πιπερι!
τρωγεται ζεστη !!!    

Σχόλια

User Photo JustCook JustCook
2010-11-03 20:56:25
idaniko gia to hangover trws ligo gamopilafo kai meta paei to methisi testarismeno :P
User Photo κλαρα κλαρα
2009-09-17 12:44:22
επισης δε χρειζεται να προσθεσουμε μπαχαρικα γιατι εχει γευση και καθολου λιπος! σαν αυτο που εκανε η θεια μας στο χωριο και εγλυψες και το πιατο! χιχιχι!
User Photo κλαρα κλαρα
2009-09-17 12:31:57
Να ειναι ελληνικο και καλο θα ηταν να ξερουμε τι τρωνε,και σε τι συνθηκες ζουνε!αυτα που αγοραζουμε μεγαλωνουν κολημενα το ενα διπλα στο αλλο με αποτελεσμα να ειναι ολο λιπος αν και το καλυτερο θα ηταν να τρωμε τα παραγωγα τους και οχι τα καλα μας τα ζωακια.Να εχεις μια καλη μερα!
User Photo konstadia konstadia
2009-09-16 21:58:59
κλαριτσα τι ειναι το[αρκει το κρεας να ντοπιο]
User Photo konstadia konstadia
2009-09-16 21:56:48
ολα τα φαγητα σου μου θυμιζουν κατι απο τα παιδικα μου χρονια ευγε κλαριτσα

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.