1 πακέτο γίγαντες 1/2 πακέτο πούμαρο με βασιλικό 1 κουταλιά κέτσαπ 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 πράσο, ψιλοκομμένο 1 καρότο, σε ροδέλες 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα 2 φύλλα δάφνης 1 μπουκάλι μπύρας (απο τα lidl) 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη 1/2 φλ. ελαιόλαδο αλάτι - πιπέρι 1/2 κουταλάκι σόδα
|
'Εβρασα τους γίγαντες με 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα, για 30 λεπτά, περίπου, να μαλακώσουν. Τους στράγγισα και τους έβαλα σε ταψί, μαζί με τη μπύρα και τη μαύρη ζάχαρη. Σοτάρω σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το καρότο, να μαραθούν. Ρίχνω το πούμαρο, τη κέτσαπ και βράζω για 5 λεπτά. Μετά ρίχνω το σέλινο, δάφνη, αλάτι, πιπέρι και βράζω άλλα 5 λεπτά. Αδειάζω πάνω στους γίγαντες, προσθέτω το υπόλοιπο λάδι και ψήνω στους 200°C γιά 30 λεπτά, να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
Υ.Γ Τους γίγαντες τους είχα μουλιάσει στο νερό απο το βράδυ.
|
2011-11-27 17:51:23
Ξέρεις κλάρα και εγω συνήθως δε βάζω αλλα καμια φορά δε ψήνοντε με τίποτα οπως την προηγούμενη φορα που τους έφτιαξα και ειπα να μην το ρισκάρω
2011-11-27 11:17:04
Πολυ καλο μου φαινεται,θα το δοκιμασω χωρις τη σοδα!