Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γίγαντες με λουκάνικα στο φούρνο


8
0


Μερίδες: 4 με 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo Basilis26 Basilis26
Μια λέξη, τούμπανο!!!!! κρασάκι κόκκινο πάει τέλεια!!!
Ετικέτες:γίγαντες, φασόλια, πλακί, λουκάνικα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Όσπρια
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250 μ 300 γρ γίγαντες
3 με 4 λουκάνικα χωριάτικα (όχι με πράσο) ή κατά βούληση
1 κρεμμύδι ξερό
1 σκ σκόρδο
1 πράσο
2 καρότα μεγάλα
4 με 5 κλωνάρια σέλινο
1 κύβο λαχανικών
100 γρ φέτα
1 κονσέρβα κομματάκια τομάτα και 1 κ.σ. πολτός τομάτα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανι, λάδι
Μουλιάζω 10 ώρες τους γίγαντες να φουσκώσουν (αν έχουμε βάζουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα)

τους ξεβγάζω και του ρίχνω σε νερό που βράζει σε βαθειά κατσαρόλα. μετά απο κάνα μισάωρο κόβω σε ροδέλες τα καρότα και μαζί με το πράσσο (ολόκληρο), το κύβο και το σέλινο τα ρίχνω στα φασόλια που βράζουν, τότε προσθέτω και αλάτι. τα αφήνω άλλη μισή ώρα να μαλακώσουν αλλά να στέκονται.

σε βαθύ τηγάνι ρίχνω αρκετό λαδάκι και τσιγαρίζω το ψιλοκομμένο κρεμύδι και πράσο. μετά το σκόρδο και τέλος τα λουκάνικα που έχω κόψει ροδέλες. σβύνω με τα τοματάκια και το πολτό. συμπληρώνω ενα ποτηράκι νερό αλάτι πιπέρι και αφήνω να πάρει μια βράση (όχι πάνω απο 5 λεπτά).

Σουρώνω τα φασόλια και αφαιρώ το σέλινο και το πράσσο. Κρατάω μόνο τους γίγαντες και το καρότο. τα απλώνω σ ένα πυρέξ και απο πάνω ρίχνω τη σάλτσα με τα λουκάνικα. συμπληρώνω λίγο λαδάκι και άν χρειάζεται λίγο νερό.

Ψήνω στους 180 (πάνω κάτω εστία) για καμιά ωρίτσα. Ανακατεύω συχνά και προς το τέλος ψιχουλιάζω απο πάνω φέτα και ρίγανη.

(δεν αλατίζω πολύ το φαί γενικά γιατι θα βάλω τη φέτα στο τέλος.)

Σχόλια

User Photo natnat natnat
2012-01-16 10:50:37
Χαχαχχαχαχαχ! Τώρα είδα τη συνταγή και ακριβώς το ίδιο φαγητό φτιάξαμε χθες απλά αντι για γίγαντες βάλαμε απλά φασόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.