Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γιαουρτογλυκό Φόρμας


7
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo filina filina

Το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι.

Ετικέτες:επιδόρπιο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 Κομπόστες (Ροδάκινο ή Βερύκοκο ή Ανανά)
  • 2 Φάκελους ζελέ αντίστοιχη γεύση με την κομπόστα
  • 500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • Στραγγίζουμε την κομπόστα και κρατάμε 3 κούπες από το σιρόπι.
  • Κόβουμε τα φρούτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε με το γιαούρτι.
  • Σε κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι, το ζελέ και τη ζάχαρη. Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λειώσει εντελώς το ζελέ και προσθέτουμε στο γιαούρτι φτιάχνοντας μια λεία κρέμα.
  • Κατά προτίμηση χρειαζόμαστε την πλαστική φόρμα για κρέμα καραμελέ με την τρύπα στην μέση. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε και ατομικά μπολάκια. Βαζούμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 8 ώρες. Ιδανικά το φτιάχνουμε από την προηγουμένη.
  • Ξεφορμάρουμε και προαιρετικά στολίζουμε με σαντιγύ.

Σχόλια

User Photo Mei-ko Mei-ko
2009-07-05 01:35:44
Το μείγμα του ζελέ το προσθέτουμε ζεστό στο γιαούρτι και περιμένουμε να κρυώσει πριν το βάλουμε στο ψυγείο?

Παραλλαγή συνταγής

User Photo persa persa
2009-07-05 20:38:48
Πολύ καλή λ'υση για ελαφρύ γλυκάκιτο καλοκαίρι.Μια παραλλαγή, μπορούμε να φτιάξουμε ζελέ (μαζί με φρούτα αν θέλουμε)και να το βάλουμε στη φόρμα να κρυώσει πριν ρίξουμε το μίγμα ζελέ-γιαούρτι, έτσι ώστε αναποδογυρίζοντας να έχει πολύχρωμη όψη και γεύση.
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.