Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Γιαουρτογλυκό λεμόνι


4
0


Μερίδες: άνετα τρώνε 8-10 άτομα
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 0 '
User Photo Gigi Gigi

Αυτή η συνταγή κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα  και επειδή μου άρεσε πολύ είπα να τη μοιραστώ μαζί σας.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό

1 κουτί γάλα ζαχαρούχο

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι (σαν γυναικεία γροθιά περίπου)

αμύγδαλο φιλέ

 

Ανακατεύω καλά το γιαούρτι με το γάλα, το χυμό και το ξύσμα.  Το αδειάζω σε πυρέξ και πασπαλίζω με το αμυγδαλάκι.  Πρέπει να μείνει στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να κρυώσει καλά και να πήξει λιγουλάκι.

 

Σχόλια

User Photo lask lask
2009-11-01 10:13:28
Το έφτιαξα ακολυθώντας ακριβώς τη συνταγή και ήταν υπέροχο. Άρεσε και σε άλλους. Πολύ εύγευστο και χωνευτικό.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Gigi Gigi
2009-07-14 11:11:59
Τελευταία φορά που το έφτιαξα επειδή δεν είχα αμύγδαλο έφτιαξα ένα crumble και έριξα από πάνω λίγο πριν το σερβίρω. Επίσης πρόσθεσα χυμό και ξύσμα από lime στη κρέμα (έβαλα ένα μικρό λεμόνι και ένα μικρό lime)
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.