1. Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη στο μίξερ και μετά ανακατεύω με ένα κουτάλι και το γιαούρτι.
2. Στρώνω σε μέτριο τάπερ (30χ30) μια σειρά μπισκότα.
3. Από πάνω βάζω τη μισή κρέμα ξανά μπισκότα- κρέμα.
4. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Τη μαρμελάδα τη βάζουμε πάνω από καθε κομμάτι πριν να σερβίρουμε γιατί αλλιώς βάφει η κρέμα και φαίνεται άσχημο.
5. Αν δε θέλουμε να έχει τόση κρέμα γάλακτος μπορύμε να βάλουμε 250 γρ. κρέμα και δύο γιαούρτια. Γίνεται μια ιδέα πιο ξινό.
2010-01-24 18:48:09
Vana είναι καταπληκτικό το γλυκό σου! Εγώ θα πρόσθετα στο γάλα που βρέχουμε τα μπισκότα λίγο λικέρ αμαρέτο που δίνει ευχάριστο άρωμα και θα έτριβα και λίγο αμύγδαλο καβουρδισμένο από πάνω για να δέσει με το λικέρ. Επίσης και με μαρμελάδα βερίκοκο το φαντάζομαι πολύ ωραίο αλλά και με το βύσσινο που προτείνεις θα μοιάζει με τσιζ κέικ.
2010-01-24 16:41:07
Μπορείς να προσθέσεις λίγο κονιάκ στο γάλα για άρωμα.Το έχω δοκιμάσει σε άλλο γλυκό με μπισκότα.